Володимир Гройсман: Уряд концентрується над тим,щоб компенсувати економічне падіння,спричинене безвідповідальними діями ініціаторів блокади

Володимир Гройсман: Уряд концентрується над тим,щоб компенсувати економічне падіння,спричинене безвідповідальними діями ініціаторів блокади

27.03.17 12:35 0 476
Безвідповідальні дії деяких народних депутатів, що ініціювали енергетичну та економічну блокаду, посилили залежність України від країни-агресора усупереч економічним і енергетичним інтересам України.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді України у п'ятницю.

— "Ви сказали про залежність України від окупанта. Я не буду говорити про те, що ми маємо безпрецедентні виклики для нашої незалежності. Але те що, ви своїми діями особисто посилили цю залежність, однозначний факт. Те, що ви особисто робили для блокади України - суперечить інтересам України і економічним, і енергетичним", - підкреслив Прем'єр-міністр, звертаючись до народного депутата Єгора Соболєва.

"Ми очікували, що агресивні дії з боку Російської Федерації на Донбасі призведуть до повної блокади і відсутності доступу України до своїх надр. Врешті-решт, вони це зробили, але це вашими руками", - наголосив Глава Уряду.

Володимир Гройсман підкреслив, що Уряд вживає заходи, спрямовані на досягнення енергетичної незалежності України.

Так, Уряд робить повне заміщення антрацитового вугілля та щороку зменшує залежність від нього.

Здійснюється модернізація української теплової енергетики і переводить її на вугілля марки "Г".

Також вживаються заходи для того, щоби збільшити потужності і виробництво атомної електроенергії.

Уряд створює механізми, які зменшують споживання енергоносіїв в країні. Вже більше 500 днів Україна не споживає "краплини російського газу".

Більше того, здійснюються заходи на збільшення видобутку українського газу. Цього року його буде видобуто більше ніж на 500 млн кубометрів газу, що є безпрецедентно.

— "Ми свою роботу робимо. Дуже хотілося б робити швидше. Швидше можливо тоді, коли є зростання економіки. Швидше можливо зробити тоді, коли ця економіка продукує надходження до бюджету для того, щоб ми могли платити підвищені зарплати, підвищувати пенсії. Але коли ви своїми діями змушуєте країну відмовитися від 1% ВВП, це означає, що сотні мільярдів не надійдуть в економіку нашої країни, з сотень мільярдів не буде сплачено жодної копійки податків. Я вважаю, що ці ваші дії були безвідповідальні. На превеликий жаль, вони потрапили в больову точку вашої економіки", - підкреслив Глава Уряду.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Цьогоріч на відновлення ...

КОМЕНТАРІ