Досвід громад Тернопілля представили на V Форумі місцевого самоврядування

Досвід громад Тернопілля представили на V Форумі місцевого самоврядування

28.03.17 08:00 0 449
24-25 березня у Львові відбувся V Форум місцевого самоврядування. Дводенний захід зібрав понад 500 фахівців з усієї України та міжнародних експертів. Вони обговорювали актуальні проблеми та перспективи у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі відповідних органів у забезпеченні розвитку держави та обмінювалися досвідом.

Тернопільщину представляли заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов та директор Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук разом з представниками низки об`єднаних територіальних громад. Вони взяли участь в панельних дискусіях Форуму та зустрілися з представниками ділових українських та зарубіжних структур. Цікавими були зустрічі й за лаштунками Форуму.

«Такий захід, як Форум місцевого самоврядування дав новий поштовх для проведення реформи децентралізації. Так, Тернопільщина – це унікальний реігон, де сформовано вже 36 об`єднаних територіальних громад. Однак є багато запитань, проблем, які потребують вирішення. А такі заходи дають можливість знайти багато відповідей та напрацювати моделі, які згодом зможуть на практиці використовувати представники об`єднаних територіальних громад», - зазначив голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

Загалом, на форумі представники влади, ОТГ, міжнародних організацій та дипломатичного корпусу, українські та іноземні експертів у сфері місцевого самоврядування розглядали питання оцінки місцевого самоврядування та його ролі у процесах зміцнення та розвитку України.

«У рамках заходу ми обговорили дуже багато питань. Йшлося і про електронне врядування та Smart City, децентралізацію у медичній сфері, реформу законодавства щодо міського планування. Окрему увагу було зосереджено на стратегічному підході до розвитку міст та регіонів, стані та перспективах врегулювання організаційно-правових аспектів місцевої демократії в Україні. Серед інших питань – здобутки та виклики децентралізації освіти України, адміністративні послуги у ОТГ, кращі практики місцевого самоврядування, реформування сфери ЖКГ у контексті процесу децентралізації», - розповів директор Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук.

Результати Форуму місцевого самоврядування надіслали Верховній Раді України та Президенту для розгляду.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торгова марка Poolparty
Наступна новина: Тернопіль: біля ...

КОМЕНТАРІ