На Тернопільщині формуються електронні списки пацієнтів

На Тернопільщині формуються електронні списки пацієнтів

28.03.17 11:27 0 532
2017-й — рік реформ первинної медико-санітарної допомоги. З 1 січня усі сімейні лікарі, а також терапевти та педіатри опрацьовують списки пацієнтів, жителів Тернопільської області – скільки з них покинули місце проживання, а скільки залишилися в зоні обслуговування, пише газета "Номер один".

Кінцеву інформацію вноситимуть у так звані “червоні” та “зелені” реєстри, повідомляє начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук. За підсумками буде сформовано повний електронний реєстр пацієнтів. “Червоний” – це сімейний журнал, який наразі є у наявності в лікарів, а “зелений” – уже сформований список пацієнтів, які укладатимуть із сімейним лікарем угоду про надання медичної допомоги”, – зазначає Володимир Богайчук. Також він звернув увагу на те, що з 1 липня змінюється система фінансування.

“На рівні МОЗ запрацює Національна служба здоров'я – так звана державна страхова медицина. У перспективі до неї зможуть долучатися й інші приватні страхові компанії, де пацієнт матиме можливість додатково застрахуватися. Так працює весь світ”, – зазначив начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА.

За його словами, орієнтовна сума, запланована на одного пацієнта, – близько 1000 гривень. Сюди ж входять вторинна допомога і третинна. За кожну підписану угоду сімейний лікар отримуватиме близько 240 гривень у рік. Мінімальна заробітна плата у розмірі 3200 гривень, зрозуміло, буде збережена і не залежатиме від кількості підписаних угод.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині за втручання ...

КОМЕНТАРІ