На Вінничині шаргородська громада проводжала в останню путь героя-земляка В’ячеслава Чернецького (+фото)

На Вінничині шаргородська громада проводжала в останню путь героя-земляка В’ячеслава Чернецького (+фото)

28.03.17 13:36 0 562
Гірка звістка прийшла в Шаргородський край, 20 березня: під час бою на Маріупольському напрямку, біля селища Водяного героїчно загинули двоє морських піхотинців, серед загиблих був 22-річний В'ячеслав Чернецький.

Довідавшись про те, що загиблого героя – земляка будуть перевозити 25 березня, до місця поховання в с.Мурафа, учнівська молодь, жителі та священнослужителі релігійних громад різних конфесій, населених пунктів Рахни-Лісові, Джурин, Хоменки , Шаргород, з 8.00 години ранку чекали на трасі, щоб на колінах вшанувати пам'ять загиблого бійця.

Багатолюдною була в цей день Мурафська територіальна громада. Близько тисячі жителів села по обидві сторони дороги, при в'їзді в населений пункт, чекали від ранку, щоб зустріти та вшанувати пам'ять загиблого В'ячеслава Чернецького.

Сльози та смуток на очах можна було побачити , як у жінок, так і дорослих чоловіків. Горю матері загиблого та його родичів не було меж.

Морські піхотинці, які супроводжували загиблого, разом з земляками - учасниками АТО 3 кілометри від початку села до рідної хати несли на плечах в останню путь свого побратима та земляка.

26 березня, була проведена прощальна літургія за загиблим героєм - учасником АТО у місцевому костелі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (РКЦ). Багатолюдна траурна процесія, у супроводі військового оркестру та Почесної варти морських піхотинців від костелу направилась до місцевого кладовища.

В останню путь зовсім молодого учасника АТО, якому лише виповнилося 22 роки, провели: представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, громадськість 2-х населених пунктів: Мурафи та Клекотини, а також учнівська молодь.

Поховали героя на місцевому кладовищі, а на знак вшанування пам'яті загиблого Почесна варта морських піхотинців здійснила військовий ритуальний салют.

Вічна пам'ять та слава всім тим, хто пожертвував самим найдорожчим - своїм життям, захищаючи свободу та незалежність своєї Вітчизни.









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ