Мешканці Тернопільщини можуть навчатися в Польщі

Мешканці Тернопільщини можуть навчатися в Польщі

29.03.17 14:33 0 527
На Тернопільщині перебуває делегація Ключборського повіту Республіки Польща. Мета візиту - налагодження співпраці в освітній та медичній сферах.

Делегація зустрілася з керівництвом обласної державної адміністрації та представниками Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського.

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик наголосив, що з Підкарпатським воєводством Республіки Польща налагоджено співпрацю і реалізовується чимало спільних проектів.

«Ми зацікавлені у налагодженні співпраці і між іншими повітами, тому, сподіваємося, наша зустріч матиме продовження і це будуть взаємовигідні проекти. Для нас цікаві проекти як в економічній, так і в гуманітарних сферах. На Тернопільщині знаходиться третина замків усієї України. І більшість з них – мають спільну україно-польсько історію. Тернопіль – місто студентів. В нас чотири вищі навчальні заклади. Тому пропозицій для спільних проектів дуже і дуже багато», - зазначив Юрій Юрик.

«Для нас дуже цінним є досвід проведення адміністративно-територіальної реформи у Польщі. У нас діють 36 об`єднаних територіальних громад. Однак ми готові вдосконалювати роботу в цьому напрямку. І саме ваші практики можуть нам допомогти», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

Староста Ключборського повіту Республіки Польща Пьотр Поспіх розповів про пропозиції, з якими делегація завітала на Тернопільщину.

«Ми хочемо запропонувати жителям області навчання в загальноосвітніх школах Польщі. Зараз навчається 90 дітей з України, однак маємо можливість прийняти на наступний навчальний рік ще 70-80 дітей. Друга наша пропозиція – для випускників медичного університету. Це можливість пройти стажування у Польщі. Вимоги – здати фаховий іспит та екзамен з польської мови», - зазначив Пьотр Поспіх.

Він наголосив, що держава забезпечує безкоштовне проживання для бажаючих пройти стажування.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підопічні ...
Наступна новина: Вінничина: валерій Коровій ...

КОМЕНТАРІ