У Волинській області прокурори на семінарі обговорили проблемні питання здійснення кримінальних проваджень та судочинства щодо неповнолітніх

У Волинській області прокурори на семінарі обговорили проблемні питання здійснення кримінальних проваджень та судочинства щодо неповнолітніх

29.03.17 13:32 0 601
У прокуратурі Волині відбувся навчально-методичний семінар на тему: "Особливості здійснення процесуального керівництва та участі прокурора в суді у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх".

У роботі семінару взяв участь заступник начальника управління ювенальної юстиції - начальник відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення щодо неповнолітніх Генеральної прокуратури України Володимир Чепурний.

Також до участі у роботі семінару були запрошені керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, працівники відділу ювенальної юстиції прокуратури області та прокурори місцевих прокуратур, відповідальні за напрям роботи з питань захисту прав і свобод дітей.

Відкриваючи семінар, заступник прокурора області Ярослав Голинський зауважив, що реформа кримінального судочинства, яка відбулась кілька років тому, спрямована на гуманізацію та підвищення гарантій захисту прав особи. Відтак неповнолітні під час кримінального провадження користуються додатковими гарантіями. Кримінальним процесуальним кодексом передбачена спеціалізація слідчих та суддів у кримінальному проваджені щодо неповнолітніх, особливості його проведення, визначено умови застосування до неповнолітніх запобіжного заходу, закріплено питання укладання угод тощо.

У Кримінальному кодексі України наявні посилання на специфіку застосування до підлітків кримінального покарання, звільнення останніх від покарання.

При здійсненні кримінальних проваджень та судочинства щодо неповнолітніх виникає ще багато проблемних питань, які і стали предметом обговорення учасників семінару.

Присутні на семінарі обговорили загальні питання здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, питання організації роботи прокурора при здійсненні нагляду за додержанням прав неповнолітніх у кримінальному провадженні та загальні засади підтримання прокурором державного обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Жваве обговорення учасників семінару викликали особливості судового розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх та питання призначення неповнолітнім покарання й звільнення їх від покарання.

Завершуючи семінар, Ярослав Голинський наголосив, що для вирішення проблем, які виникають при здійсненні кримінальних проваджень та судочинства щодо неповнолітніх необхідні злагоджені дії між органами досудового розслідування, прокуратури та суду і тільки спільні зусилля призведуть до уникнення порушень прав неповнолітніх, а також сприятимуть мінімізації випадків вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині 8 квітня ...
Наступна новина: Українці активно ...

КОМЕНТАРІ