У Луцьку пропонують збільшити розмір пайової участі для забудовників

У Луцьку пропонують збільшити розмір пайової участі для забудовників

29.03.17 14:55 0 522
У конференц-залі готелю “Україна” відбулося обговорення проекту регуляторного акту «Про затвердження Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції», ініціатором якого є депутат міської ради Андрій Покровський. Нагадаємо, станом на розмір пайової участі для квартир та одноквартирних будинків, площа яких становить більше 300 кв.м та багатоквартирних будинків, становить 1,5%. Натомість Андрій Покровський пропонує збільшити цей показник до 3%. Відтак, половину коштів, отриманих від забудовників, направити на фінансування програми забезпечення житлом учасників АТО.

в обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев, депутати Микола Яручик, Петро Нестерук, Аркадій Соломатін, Сергій Була, Олександр Кравченко, Костянтин Петрочук, учасники АТО, представники ЗМІ, громадськості та виконавчих органів Луцької міської ради.

Розпочинаючи зустріч, перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що розпочався заключний етап громадських обговорень проекту рішення, при цьому у міській раді він уже на часі. “На мою думку, це цілком прийнятний алгоритм співпраці між Луцькою міською радою та забудовниками. Формула розрахунку розміру пайової участі, яку повинен сплачувати забудовник, запропонована у цьому проекті, дає чітке і прозоре розуміння того, яким чином сплачується пайова участь та ставить усіх в рівні умови. Також це реальна можливість залучити додаткові кошти для розвитку інфраструктури нашого міста”, - підкреслив Тарас Яковлев.

Директор департаменту економічної політики міської ради Олександр Озінович поінформував про стан проходження регуляторної процедури розгляду проекту рішення. За його словами, у четвер, 30 березня, відбудеться кінцеве засідання регуляторної комісії з розглядуцього питання. Кінцеве рішення прийматимуть депутати на сесії Луцької міської ради у квітні.

Автор проекту рішення, депутат міської ради Андрій Покровський наголосив, що за рахунок збільшення пайової участі вдасться не лише суттєво наповнити міський бюджет, а й долучитися до суспільно важливої ініціативи. “За рахунок сплати пайової участі у розмірі 3% забудовники віддаватимуть більше коштів до міського бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на реалізацію міських програм, однією з яких є Програма забезпечення житлом військовослужбовців-учасників АТО на умовах співфінансування з міського бюджету 50 на 50. Вона є найбільш дієвим механізмом забезпечення житлом учасників АТО. Завдяки цій Програмі, у 2017 році вдасться забезпечити житлом близько 20-ти військовослужбовців,” - акцентував він.

Традиційно під час обговорень свої думки та пропозиції висловлювали учасники АТО та представники громадськості. Зокрема, керівник Волинського обласного громадського об'єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк звернув увагу та не, що варто змінити розмір пайової участі не лише для забудовників, що будують житлові будинки, а й для тих, хто зацікавлений у розбудові так званого “промислового парку”, тобто у побудові нових та реконструкції існуючих промислових об'єктів у Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3,5 млн грн зекономила ...
Наступна новина: Чернівці: У Центральному ...

КОМЕНТАРІ