У Волинській області завдяки прокуратурі орендар таки платитиме належну плату за землю

У Волинській області завдяки прокуратурі орендар таки платитиме належну плату за землю

29.03.17 16:32 0 584
Рівненський апеляційний господарський суд, приставши на позицію прокуратури, залишив в силі рішення господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Маневицької місцевої прокуратури про внесення змін до договору оренди 4,8 га землі, розташованих за межами населених пунктів на території Старосільської сільської ради Маневицького району.

Як уже повідомлялося, згідно з договором оренди земельної ділянки, укладеним у квітні 2012 року між Маневицькою районною державною адміністрацією та сільськогосподарським виробничим кооперативом "Мрія", розмір орендної плати за користування цією землею становив 2 754 грн. на рік.

Попри зміни в законодавстві, згідно з якими розмір орендної плати за землю повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто понад 71 тис. грн., прописаний у договорі розмір орендної плати не мінявся.

На неодноразові звернення відділу Держгеокадастру у Маневицькому районі та Маневицької РДА з вимогою укласти додаткову угоду до договору оренди щодо розміру орендної плати за землю СВК «Мрія» не реагував.

У ситуацію втрутилася прокуратура, звернувшись із позовом до господарського суду Волинської області задля приведення договору оренди у відповідність до вимог податкового законодавства України.

За результатами судового розгляду позов прокуратури у листопаді 2016 року було задоволено повністю. Не погодившись із ним, кооператив оскаржив його в апеляційному порядку. Проте суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурорів і залишив в силі рішення господарського суду Волинської області. Відтак орендар таки сплачуватиме орендну плату, передбачену чиним законодавством.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Водоканал ...

КОМЕНТАРІ