В Луцьку на засіданні опікунської ради обговорили проблеми осіб,визнаних судом недієздатними,обмежено дієздатними та їх піклувальників

В Луцьку на засіданні опікунської ради обговорили проблеми осіб,визнаних судом недієздатними,обмежено дієздатними та їх піклувальників

29.03.17 14:00 0 513
Відбулося засідання опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування). Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук як заступник голови ради розповів присутнім про функції управління щодо ведення роботи з підготовки документів про визнання осіб недієздатними/обмежено дієздатними та призначення опікунів/ піклувальників.

Загалом порядок денний засідання складався з двох питань: звіту управління охорони здоров'я щодо кількості осіб, визнаних судом протягом 2016 року та І кварталу 2017 року недієздатними, обмежено дієздатними, щодо кількості осіб, які перебувають під опікою (піклуванням) та які залишились без опіки (піклування) та звіту щодо проведеного протягом 2016 року та І кварталу 2017 року контролю за діяльністю опікунів і піклувальників.

Юрист управління охорони здоров'я міської ради Тетяна Тарасюк розповіла про кількість громадян, які звернулися протягом звітного періоду із заявами про призначення їх опікунами чи піклувальниками, про прийняті рішення щодо визначених осіб. Крім того, доповідач зазначила, що станом на 27 березня 2017 року 5 осіб не мають опікунства взагалі. Певна кількість недієздатних та обмежено дієздатних перебуває в інтернатах. Також Тетяна Тарасюк розповіла про прийняті виконавчим комітетом міської ради рішення щодо надання дозволів на вчинення правочинів від імені згаданої категорії осіб.

Галина Шатецька, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька, доповіла про контроль за виконанням опікунських обов'язків, про захист прав недієздатних/обмежено дієздатних осіб тощо.

На засіданні розглядали питання щодо вдосконалення співпраці між управлінням охорони здоров'я, територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька, департаментом соціальної політики, обласною психіатричною лікарнею № 1 м. Луцька та органами внутрішніх справ.

За результатами розгляду вищезазначених питань були прийняті відповідні рішення.

Управління охорони здоров'я міської ради

(724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ