Продовольчі товари та сільгосппродукція у лідерах експортно-імпортних операцій на Вінницькій митниці

Продовольчі товари та сільгосппродукція у лідерах експортно-імпортних операцій на Вінницькій митниці

29.03.17 13:17 0 481
Саме на ці групи товарів у лютому звітного року припадає 72 відсотка вартісних обсягів статистичного експорту та 29 відсотків надходжень податків і зборів при імпорті. Про це інформує начальник Вінницької митниці ДФС Валентин Калашніков.

Разом із продтоварами та сільгосппродукцією у 92 відсотка вартісних обсягів статистичного експорту увійшли ще три товарні групи. Серед них 12 відсотків припадає на деревину та целюлозно-паперовів вироби, 4,4 відсотки – на текстиль, текстильні вироби та взуття, 3,7 – відсотки на мінеральні продукти.

А от понад 90 відсотків сплачених при імпорті податків, окрім продтоварів та сільгосппродукції (29%), перераховано за ввезення машин, устаткування та транспорту (33%), продукцію хімічної промисловості (21%), метали та вироби з них (6,8%).

Загалом, за результатами здійснення зовнішньоекономічної діяльності у лютому 2017 року обсяги експортних операцій становлять 50,6 млн. доларів США (60% від загального товарообігу), імпортних – 34,4 млн. доларів США. Загальний товарообіг проти лютого 2016 року збільшився на 13% і досягнув 85 млн. доларів США. А от кількість оформлених вантажів зменшилась на 3% або на 4 тис. тонн.

Щодо обсягів статистичного імпорту, то тут Валентин Калашніков зазначає деяке його зменшення (на 16%) за кількісним показником і, разом з тим, збільшення (на 14%) за вартісним. Так, у лютому 2017 року одиниця товару проти минулорічного зросла на 35% і склала 1,47 долар США.

Зросло і позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами, яке у лютому звітного року дорівнювало 16,3 млн.$, проти 15,2 млн.$ у лютому 2016 року.

Серед країн світу, з якими вітчизняні суб`єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, лідерами є Польща – 14% загального товарообігу, Румунія – 12%, Китай та Німеччина – по 9% відповідно.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

за інформацією Вінницької митниці

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Закарпатській ОДА ...
Наступна новина: Після зростання мінімальної ...

КОМЕНТАРІ