На Вінничині від успішності впровадження програми реімбурсації значною мірою залежатиме реалізація наступних етапів медичної реформи,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині від успішності впровадження програми реімбурсації значною мірою залежатиме реалізація наступних етапів медичної реформи,- Валерій Коровій (+фото)

29.03.17 13:48 0 496
28 березня під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулася нарада з представникам аптечних мереж Вінниччини щодо готовності регіону до реалізації урядової програми «Доступні ліки».

Проект вступає в дію з 1 квітня 2017 року і за своєю суттю є механізмом повного або часткового відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

«Український Уряд розпочинає втілення в життя першого етапу медичної реформи, який має надзвичайно важливе значення. Від того, наскільки успішно ми його пройдемо, буде залежати реалізація наступних етапів, - звернувся до учасників наради голови облдержадміністрації Валерій Коровій. – За статистичними показниками, 924 288 пацієнтів області страждають на серцево-судинні захворювання. Близько 48 тисяч осіб хворіють на цукровий діабет ІІ типу, з бронхіальною астмою зареєстровано 10 285 пацієнтів. І ми повинні все зробити для того, щоб кожна людина з цього числа відчула, що програма з реімбурсації працює».

В ході наради директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович ознайомила учасників зібрання з нормативно-правовою базою, що забезпечує реалізацію програми відшкодування вартості лікарських засобів, та інформувала про заходи, що вжиті в області у процесі підготовки до впровадження зазначеної урядової програми.

За її словами, для Вінницької області субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості ліків з окремих захворювань склала 20,5 млн. гривень. Ці кошти вже передано на місцеві бюджети.

«Пацієнт повинен звернутися до сімейного лікаря і отримати рецепт, затим завітати в аптеку та отримати за цим рецептом ліки: або безкоштовно, або з частковою доплатою. Вартість ліків повністю або частково буде відшкодована державою за референтною ціною, яку визначить МОЗ України», - повідомила Людмила Грабович.

Водночас вона інформувала, що головою облдержадміністрації видано розпорядження про модернізацію закладів первинного рівня медичної допомоги, їх дооснащення комп'ютерами, оргтехнікою та Інтернет-мережею, аби забезпечити ведення медпрацівниками реєстру пацієнтів за визначеними захворюваннями.

Також в ході наради учасники зібрання мали нагоду у форматі запитань-відповідей з'ясувати необхідну для організації ефективної роботи проекту інформацію.









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ