На ринку праці Вінниччини у січні – лютому 2017 року відсутня негативна динаміка

На ринку праці Вінниччини у січні – лютому 2017 року відсутня негативна динаміка

29.03.17 14:02 0 496
Аналіз тенденції та процесів на ринкупраці Вінниччини протягом січня – лютого 2017 року свідчить про відсутність негативної динаміки.

«На те, що ринок праці не обвалився вказує, збільшення на 160 кількості роботодавців, які звернулись протягом січня – лютого 2017 року до служби зайнятості області в порівнянні з відповідним періодом 2016 року. Загалом про вакантні місця заявили 2047 роботодавців, якіподали до центрів зайнятості для укомплектування 5228 вакансій», - розповідає в.о. директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва.

Підбір працівників для роботодавців є найбільш затребуваною послугою служби зайнятості.

Хочавигідними є також такі послуги, як навчання безробітних на замовлення роботодавців на актуальні професії, компенсація роботодавцю витрат у розмірі сплати єдиного соціального внеску за працевлаштованого на нове робоче місце безробітного, організація громадських та інших робіт тимчасового характеру тощо.

Станом на 01.03.2017 року за допомогою центрів зайнятості області роботу шукали 28,9 тис. безробітних, тоді як у 2016 році – 31,2 тис. безробітних, 3252 особи вдалось працевлаштувати, що на 9% більше ніж у минулому році.

«Сподіваємось на збільшення кількості осіб, які знаходять роботу, адже в області реалізовуються масштабні інвестиційні проекти, які передбачають створення нових робочих місць. Фахівці служби розпочали роботу щодо налагодження співпраці з потенційними роботодавцями задля усунення дисбалансу на регіональному ринку праці. Наразі щодня фахівці служби зайнятості працевлаштовують майже 30 шукачів роботи», - каже С. Аляб'єва.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна представив ...
Наступна новина: Чернівці: Чергова петиція ...

КОМЕНТАРІ