Валерій Коровій привітав артистів та шанувальників Вінницького обласного театру ім. М. Садовського з Міжнародним днем театру (+фото)

Валерій Коровій привітав артистів та шанувальників Вінницького обласного театру ім. М. Садовського з Міжнародним днем театру (+фото)

29.03.17 15:54 0 568
Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів.

У Міжнародний день театру в залі Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського зібралися справжні шанувальники сценічного мистецтва.

У день свого професійного свята вінницькі артисти порадували глядачів прем'єрою, поставивши трагікомедію Миколи Куліша «Народний Малахій».

Ця п'єса, хоч написана ще в 1927 році є глибоко новаторським твором, який піднімає проблему фальшивого пророка та його служіння утопічним ідеям, далеким від реальної дійсності. У блискучій постановці вінницької трупи п'єса виглядала надзвичайно сучасною й актуальною.

Приємним дарунком до свята для майстрів вінницької сцени стали квіти від голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради, Вінницького міського голови.

Із щирими вітаннями та словами вдячності за чудове дійство й позитивну енергетику до присутніх на святі звернувся голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Для вінничан кожна театральна прем'єра – це завжди велика подія, яка об'єднує в глядацькій залі справжніх шанувальників сценічного мистецтва. Ми пишаємось, що наш вінницький театр продовжує кращі традиції майстрів української сцени, а водночас сміливо втілює яскраві експерименти, творить змістовний, самобутній, сучасний театр, відомий далеко за межами області. Це - справжня перлина українського театрального мистецтва».

Голова ОДА з приємністю виконав почесну місію – вручив акторці театру Жанні Паламарчук державну нагороду від Президента України - свідоцтво про присвоєння їй звання Заслужений артист України та нагрудний знак.

Цілий ряд працівників театру отримали Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради і грошові винагороди.

Валерій Коровій також вручив адміністрації театру сертифікат на 300 тисяч гривень для придбання сценічних мікрофонів і запевнив,що обласна влада й надалі підтримуватиме театр – вишукає кошти на ремонт першого поверху та переобладнання котельні.

«Мистецтво, яке ви нам даруєте, надихає і підтверджує, що, попри всі негаразди, життя триває: країна розвивається, творить свій культурний простір, дає світу нові таланти. Успіхів вам, натхнення, оптимізму та добра!»,- підсумував голова ОДА

















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: Відбувся круглий стіл ...

КОМЕНТАРІ