За незаконне формування тарифу – кримінальна відповідальність    Прокуратурою області,у ході вивчення законності формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення встановлено,що комунальним підприємством "Виробниче управління водо

За незаконне формування тарифу – кримінальна відповідальність Прокуратурою області,у ході вивчення законності формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення встановлено,що комунальним підприємством "Виробниче управління водо

29.03.17 15:12 0 665
Прокуратурою області, у ході вивчення законності формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення встановлено, що комунальним підприємством "Виробниче управління водопровідно–каналізаційного господарства міста "Ужгорода" до структури тарифів на 2015 рік безпідставно включено кошти амортизаційних відрахувань в сумі понад 900 тис. грн., які не були використані на відтворення (ремонт) основних засобів. Таким чином, комунальне підприємство незаконно отримано значну суму коштів від споживачів, як оплату послуг по завищеним тарифам чим заподіяно збитків територіальній громаді.

За даним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем якщо вони вчинені в особливо великих розмірах).

Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Металлический ...

КОМЕНТАРІ