У Рівненській області за позовом прокуратури суд зобов’язав недобросовісних орендарів повернути громаді 2,8 га землі вартістю 7,8 млн грн

У Рівненській області за позовом прокуратури суд зобов’язав недобросовісних орендарів повернути громаді 2,8 га землі вартістю 7,8 млн грн

29.03.17 13:50 0 546
Відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в державі є платним. Плата за землю справляється відповідно до закону.

Однак, порушення зазначених норм законодавства виявила прокуратура Рівненської області у діях двох недобросовісних орендарів земельної ділянки, що розташована у м.Дубровиця, вартістю 7,8 млн грн.

Встановлено, що усупереч вимогам законів та укладеного в 2013 році з органом місцевого самоврядування договору, двоє громадян - іноземців систематично не сплачували орендну плату за користування землею площею 2, 8 га.

Водночас, орган місцевого самоврядування будь-яких заходів щодо розірвання договору не вжив, що підтверджує факт неналежного здійснення цим органом своїх повноважень щодо захисту інтересів держави.

У зв'язку з цим прокуратура Рівненської області звернулася з позовом до суду з вимогою про розірвання вищевказаного договору та зобов'язання недобросовісних орендарів повернути територіальній громаді земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому її було передано в оренду.

Дубровицький районний суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури Рівненської області та задоволив її позовні вимоги у повному обсязі.

Таким чином, завдяки активній позиції прокуратури повернуто територіальній громаді 2,8 га землі вартістю 7,8 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ