Закарпатські прокурори на семінарі обговорили особливості організації роботи місцевих прокуратур у сфері ювенальної юстиції в умовах законодавчих змін     28 березня 2016 року в приміщенні прокуратури області відбувся навчально-методичний семінар на тему

Закарпатські прокурори на семінарі обговорили особливості організації роботи місцевих прокуратур у сфері ювенальної юстиції в умовах законодавчих змін 28 березня 2016 року в приміщенні прокуратури області відбувся навчально-методичний семінар на тему

29.03.17 14:01 0 602
28 березня 2016 року в приміщенні прокуратури області відбувся навчально-методичний семінар на тему „Особливості організації роботи місцевих прокуратур у сфері ювенальної юстиції в умовах законодавчих змін» мета якого підвищення рівня роботи органів прокуратури у даній сфері.

Семінар пройшов за участю представника управління ювенальної юстиції ГПУ, керівників місцевих прокуратур їх заступників та всіх ювенальних прокурорів області.

В рамках заходу були обговорені питання щодо організації роботи органів прокуратури з питань ювенальної юстиції.

Відкриваючи семінар заступник прокурора області Андрій Новіков зазначив, що у державі продовжуються процеси впровадження в життя ювенальної юстиції. У зв’язку з цим, охорона дитинства має стати першочерговим завданням у діяльності кожного з прокурорів щодо забезпечення дотримання конституційних прав дітей у кримінальному провадженні, виконанні покарань та застосуванні інших примусових заходів,захисту інтересів держави в даній сфері.

Він також зауважив, що реформа кримінального судочинства, яка відбулась кілька років тому, спрямована на гуманізацію та підвищення гарантій захисту прав особи. Відтак неповнолітні під час кримінального провадження користуються додатковими гарантіями. Кримінальним процесуальним кодексом передбачена спеціалізація слідчих та суддів у кримінальному проваджені щодо неповнолітніх, особливості його проведення, визначено умови застосування до неповнолітніх запобіжного заходу, закріплено питання укладання угод тощо.

У Кримінальному кодексі України наявні посилання на специфіку застосування до підлітків кримінального покарання, звільнення останніх від покарання.

При здійсненні кримінальних проваджень та судочинства щодо неповнолітніх виникає ще багато проблемних питань, які і стали предметом обговорення учасників семінару.

Присутні на семінарі обговорили загальні питання здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, питання організації роботи прокурора при здійсненні нагляду за додержанням прав неповнолітніх у кримінальному провадженні та загальні засади підтримання прокурором державного обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на засіданні ...
Наступна новина: Степан Барна представив ...

КОМЕНТАРІ