Визначено лідерів молочної галузі Тернопільщини

Визначено лідерів молочної галузі Тернопільщини

01.04.17 09:22 0 630
Рейтинг підприємств, які мають найкращі результати у розвитку молочного скотарства визначили в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА. У трійку лідерів увійшли: «Бучачхлібпром», «Горинь» та ТОВ «Україна». Про це під час прес-конференції повідомив Віталій Луй, начальник департаменту.

«Ми визначили найкращих виробників, щоб активізувати роботу й інших господарств. Так, абсолютний лідер з виробництва молока у Тернопільській області — це компанія «Бучачхлібпром». Вона займає лідируючі позиції у показниках валового виробництва та надоїв (8042 кг на одну корову). Компанія утримує величезне пологів'я, що становить більше 25 % по області (2785 корів)», — зазначив Віталій Луй.

За його словами, друге місце у рейтингу займає агрофірма «Горинь», яка протягом останніх років вклала багато засобів у новітній сучасний комплекс із закритим типом виробництва молока. Кожна з 1248 корів даного підприємства забезпечує 7462 кг сировини.

Третє місце у рейтингу посіла ТОВ «Україна», що зробила у минулому році величезний крок вперед у напрямку розвитку молочного скотарства — закупила високогенетичну худобу в Німеччині.

«Четверте місце займає ПАП «Агропродсервіс», яка крім того, що займається виробництвом молока, запустила ще й процес глибокої переробки м'яса. П'яте місце — ПОП «Іванівське». Сільськогосподарський виробник вже здавна славиться провідними показниками у виробництві молока», — зазначив Віталій Луй.

Разом із тим Віталій Луй повідомив, що згідно аналітичних даних, сільськогосподарські підприємства Тернопільської області нарощують свої показники. За результатами 2016 року спостерігається збільшення виробництва молока на 8,3 %.

«Надій молока на одну корову в сільгосппідприємствах становить 6122 кг, що на 4,7% більше відповідного періоду минулого року та на 8% від загальнодержавного показника (6 місце в державі)», — зазначив Віталій Луй.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці,на території ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ