Степан Барна: Голови об’єднаних громад мають працювати в унісон із загальною державною політикою

Степан Барна: Голови об’єднаних громад мають працювати в унісон із загальною державною політикою

01.04.17 11:16 0 481
Ситуація, коли голови об`єднаних громад хочуть просто «відсидіти» на посадах, неприпустима для Тернопільщини. Потрібні конкретні справи, щоб люди відчули якісні зміни на місцях. На цьому наголосив заявив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання колегії ОДА 30 березня.

«Цього року ми очікуємо субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у розмірі 115 млн. 554 тис. грн. Це – ресурс, який дозволяє головам громад покращувати умови у всіх населених пунктах нашої області. В таких умовах недопустима ситуація, коли ці кошти не використовуються в повному обсязі і повертаються у державний бюджет. Як бачимо, держава виконує всі зобов`язання перед об`єднаними територіальними громадами. А голови громад в такому разі повинні виконувати зобов'язання перед людьми, які їх обрали», - зазначив Степан Барна.

Він наголосив, що кошти субвенції можуть бути спрямовані на створення центрів надання адміністративних послуг; реконструкцію, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ; будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт доріг, мостів, переходів комунальної форми власності; закупівлю транспортних засобів для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортних засобів спеціального призначення для комунальних підприємств, пожежної і спеціальної рятувальної техніки та пожежно-рятувального оснащення; будівництво водогонів, систем водовідведення, нових полігонів твердих побутових відходів та рекультивацію територій сміттєзвалищ тощо.

«Як бачимо, діапазон, куди витратити кошти, досить широкий. Але як голова обласної адміністрації я наполягаю на ґрунтовності підготовлених проектів, а також звертаю увагу голів ОТГ на необхідності брати участь у співфінансуванні там, де вкладаються державні кошти та кошти з обласного бюджету», - додав Степан Барна.

Нагадаємо, у 2016 році на формування інфраструктури 26 об'єднаних територіальних громад (будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об'єктів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства, придбання спецтехніки тощо) з державного бюджету було спрямовано субвенцію в обсязі 141,6 млн гривень. З них освоєно 133,3 млн гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині група ...

КОМЕНТАРІ