Сільгоспвиробники Тернопільщини отримують допомогу з обласного та державного бюджетів

Сільгоспвиробники Тернопільщини отримують допомогу з обласного та державного бюджетів

01.04.17 11:05 0 460
У 2016 році сільгоспвиробники Тернопільщини з державного бюджету отримали 21 мільйон гривень, а з обласного — 820 тисяч гривень. Як держава та область підтримують сільгоспвиробників краю розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Віталій Луй.

«У першу чергу підтримка з боку держави була надана галузі тваринництва. Так, господарству з Підволочиського району за придбані племінні нетелі відшкодовано 2,8 мільйони гривень», — зазначив Віталій Луй.

За його словами, у рамках програми "Фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів", 26-ом господарствам по 39-ти кредитних угодах за користування кредитами комерційних банків відшкодовано 18,2 мільйони гривень. Зокрема, найбільше профінансовано підприємств Бучацького району (6,4 мільйони гривень), Теребовлянського району (1,9 мільйони гривень) та Чортківського району (1,86 мільйона гривень). Ще 11 господарств з семи районів області отримали відшкодування відсоткової ставки за користування кредитами комерційних банків.

«Товаровиробникам та сільським жителям краю з обласного бюджету надавалася підтримка згідно «Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області» у розмірі 820 тисяч гривень. Це дало змогу покращити матеріальну базу восьми сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, придбавши для них 15 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму 520 тисяч гривень. Також було закуплено 63,6 тон рідкого азоту для зберігання спермопродукції та здешевлено 4,4 тисяч доз сперми для проведення штучного запліднення корів у Тернопільській області», — зазначив Віталій Луй.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці відзначають 73-ю ...
Наступна новина: На Волині на одержанні 2 ...

КОМЕНТАРІ