У Тернопільській ОДА відкрилася виставка «Жінки — за мир і безпеку!»

У Тернопільській ОДА відкрилася виставка «Жінки — за мир і безпеку!»

01.04.17 08:09 0 518
Українці — це одна велика родина і наша сила в єдності. Коли ми виробимо спільну позицію щодо всіх питань — економічних, соціальних, гуманітарних — тоді матимемо гарне, стабільне і затишне майбутнє. Про це наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик під час урочистого відкриття виставки дитячих малюнків учасників конкурсу «Жінки — за мир і безпеку!», що відбулося 31 березня у фойє адмінбудинку.

Учні шкіл Тернопілля зобразили на 56 художніх роботах власне бачення рідної країни.

«Ми відстоюємо позицію миру на міжнародній арені. Більшість дитячих малюнків — надзвичайно життєствердні. Діти відтворили на папері Україну майбутнього, такою, якою вони хотіли б бачити наяву — мирною, красивою, затишною, сильною та квітучою. Цю експозицію варто продемонструвати й у військових частинах Тернопільщини, щоб додати нашим захисникам підтримки, сил та наснаги у боротьбі проти ворога. Адже тут, на мирній території, їх завжди чекають та вірять у їхню перемогу наші діти», — зазначив Юрій Юрик.

За його словами, творчі доробки дітей Тернопільщини перегукуються із художніми роботами їхніх однолітків зі Сходу. Нагадаємо, не так давно у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка свої роботи представили діти з Рубіжного, Лисичанська, Попасної — переможці Всеукраїнського конкурсу «Україна очима дітей АТО».

«З обох сторін ми бачимо спільне бажання миру та жити у благополучній та перспективній країні», — підсумував Юрій Юрик.

Під час урочистостей відзначили й нагородили кращих авторів, переможців конкурсу есе для молоді, а також конкурсу малюнків серед дітей на тему «Жінки - за мир і безпеку!».

Крім цього, напередодні відкриття виставки біля адмінбудинку відбувся флеш-моб «Жінки та діти — за мир!». Жінки та діти вишикувалися, символічно сформувавши слово МИР. Співорганізували дані заходи: Асоціація жінок України, Тернопільська ОДА, Тернопільська обласна рада, Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій.

Довідково:

Заходи Дня Миру в Тернополі відбулися у рамках проекту «Об'єднання зусиль громадськості та влади у Тернопільській області на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325». Його мета — сприяння реалізації заходів щодо забезпечення в Тернопільській області Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека», а також підвищити поінформованість громадськості Тернопільської області про документ і привернути увагу суспільства до важливості й необхідності участі жінок у підтримці та зміцненні миру й безпеки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ