Народні депутати чекають від громадськості Житомирщини пропозицій до закону про видобуток бурштину

Народні депутати чекають від громадськості Житомирщини пропозицій до закону про видобуток бурштину

01.04.17 10:40 0 499
Протягом тижня народні депутати України чекатимуть від громадськості Олевського району пропозицій до закону про видобуток бурштину.

Таке рішення прийняли 29 березня, в Олевську під час розширеної нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича за участю народних депутатів України Володимира Арешонкова, Борислава Розенблата, правоохоронців та громадськості.

Метою зустрічі було спільно напрацювати подальші кроки і дії та вийти з наради з повним розумінням: громадськість – з розумінням того, що буде відбуватися далі у сфері видобутку бурштину на території Олевського району, влада – з розумінням того, чого хоче громадськість.

— Голова ОДА Ігор Гундич закликав громадськість долучитися до законотворчого процесу, аби були враховані інтереси громадськості: «Вам роздали проект закону. Протягом тижня надайте свої пропозиції народним депутатам. Це буде ваш вклад».

Володимир Арешонков та Борислав Розенблат розповіли учасникам про стан справ стосовно бурштину у законодавчому полі, зазначили свою позицію та дали характеристику проекту закону про видобуток бурштину.

«З першого дня ми ставили собі за мету у законодавчому полі знайти оптимальний баланс, механізм, який би з одного боку забезпечив громадські інтереси, а з іншого боку – інтереси держави. У Верховній Раді має розглядатися новий проект закону. Але якщо ви думаєте, що там може бути прийнятий такий закон, який дозволить без врахування інтересів держави приватним особам заходити у ліс і проводити усі операції по видобутку бурштину – повірте мені, цього не буде. Держава ніколи не погодиться, щоб дозволити повну анархію. Усі корисні копалини, які є на території Олевського району, не належать тільки жителям цієї місцевості. Це власність держави, і це визначено Конституцією. Видобуток має проходити у законній площині», – зазначив Володимир Арешонков.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Коровій : ...
Наступна новина: Луцька міська філія ПАТ ...

КОМЕНТАРІ