Буковина: не забувайте про реєстрацію мототранспорту!

Буковина: не забувайте про реєстрацію мототранспорту!

01.04.17 12:20 0 516
З потеплінням активними учасниками дорожнього руху стають мотоциклісти, громадяни на мопедах, трициклах, квадроциклах.

Аби мати право рухатись автошляхами, мотоцикліст, як і водій автомобіля, повинен мати посвідчення водія відповідної категорії та зареєструвати свій транспортний засіб у територіальному сервісному центрі МВС.

У 2016 році на Буковині було зареєстровано 478 мотоциклів, 203 мопеди, 3 трицикли. За три місяці нинішнього року зареєстровано 75 мотоциклів, 26 мопедів, один трицикл.

Нагадаємо, право на керування мопедами, моторолерами, іншим мототранспортом з об’ємом двигуна до 50 куб.см або з електродвигуном потужністю до 4 кВт надається з 16-річного віку; квадро- і трициклами, мотоциклами з боковим причепом, мотоколясками та іншими триколісними, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кг, – з 18-річного віку.

«Новачки», які не мають посвідчення водія, для отримання категорій «А1», «А», «В1» повинні пройти повноцінну підготовку в акредитованому закладі, що здійснює підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів, та успішно скласти в будь-якому сервісному центрі МВС теоретичний та практичний іспити зі знань Правил дорожнього руху.

Тим, хто вже має посвідчення водія з вищою категорією, наприклад, «В» (що дозволяє керувати легковим автомобілем), відкрити категорії «А1», «А», «В1» (нижчі категорії), можливо після проходження в автошколі додаткового 20-годинного курсу навчання з керування обраним мототранспортом та складання в сервісному центрі МВС лише практичного іспиту (при цьому необхідно надати документ, що підтверджує факт керування транспортним засобом протягом останніх 12 місяців – зокрема, техпаспорт).

Обрати акредитований заклад для навчання водінню або підвищення водійської кваліфікації (відкриття додаткової категорії) можливо з переліку автошкіл на офіційному сайті регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області.

Зареєструвати мототранспорт можна в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Вам видадуть номерні знаки, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу — такий же необхідний документ при керуванні ним, як і посвідчення водія.

Пам’ятайте, що за керування незареєстрованим транспортним засобом працівники поліції мають право притягнути водія до адміністративної відповідальності. В такому разі транспортний засіб буде затримано на штраф майданчику, а вам доведеться підтверджувати своє правово власності на нього в суді. Реєстрація у сервісному центрі МВС убезпечить вас від таких прикростей.

Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристичний потенціал ...
Наступна новина: Луцькі дошкільнята ...

КОМЕНТАРІ