На Вінниччині духовенство,науковці та громадськість стали на захист традиційної родини (+фото)

На Вінниччині духовенство,науковці та громадськість стали на захист традиційної родини (+фото)

01.04.17 08:07 0 469
28 березня у галереї «Арт Шик» відбулася науково-практична конференція «Родина – фундамент і скеля українського суспільства».

Захід відбувся в рамках Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки.

Організаторами виступили управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Вінницька обласна Рада Церков і релігійних організацій, Комісія у справах душпастирства родин Римо-Католицької Церкви в Україні та Часопис CREDO.

У роботі конференції взяли участь духовенство різних християнських конфесій, представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, провідний український фахівець з питань сім'ї та сімейних стосунків, доктор філософських наук, співавтор законопроектів у галузі сімейної державної політики, засновник фонду «Сім'я» Адріан Буковинський (м. Київ), доцент кафедри філософії, кандидат філософських наук Петоро Гусак (м. Львів), радник Голови СБУ Юрій Тандіт (м.Київ), директор всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції римо-католицьких єпископів в Україні о. Роман Лаба (м.Київ), голова Комісії у справах душпастирства родин при Конференції римо-католицьких єпископ України єпископ Радослав Змітровича, головний редактор газети «Православна Вінниччина» прот.Володимир Пучков, керівник відділу Вінницької єпархії УПЦ з душпастирської опіки медичних закладів.

До даного місіонерського проекту долучилися віряни різних конфесій області, громадськість м. Вінниці.

Тематика доповідей охоплювала цілу низку питань щодо захисту сім'ї та традиційних сімейних цінностей у сьогоднішній непевний час гібридних воєн, наступів ідеологій та постправди. Висвітлено питання еволюції розвитку гендерної ідеології, сім'ї у світлі християнства, погляду християнських церков на репродуктивні технології, важливості сім'ї та родинного виховання для побудови міцної держави.

Зокрема, за словами науковців, на сім'ю, як інституцію, союз чоловіка і жінки, відбувається дуже системний структурований наступ, навіть не лише в масштабах України, але й у глобальних.

На завершення заходу усіма учасниками було підтримано спільну резолюцію,відповідно до якої закликано суспільні інституції та громадськість до проведення низки заходів спрямованих на укріплення інституту сім'ї, популяризацію християнських цінностей та моралі.

Подібні науково-практичні конференції систематично проводяться в обласних центрах України з 2013 року а саме: "На сторожі життя та традиційних сімейних цінностей", «Родина – фундамент і скеля українського суспільства», «Сім'я – основа Церкви і Держави», «Сильна родина – сильна Україна» тощо.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Цього року в ...
Наступна новина: У Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ