На Вінничині прокуратура виявила розтрату понад 1 млн гривень бюджетних коштів

На Вінничині прокуратура виявила розтрату понад 1 млн гривень бюджетних коштів

01.04.17 12:09 0 486
Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області виявлено факт розтрати бюджетних коштів у сумі понад 1 млн гривень.

Установлено, що у жовтні 2016 року між однією з дитячих спортивних шкіл та будівельною компанією укладено договір на виконання будівельних робіт, а саме реконструкції стадіону у м. Гайсині з влаштуванням комплексного спортивного майданчика з штучним покриттям.

Відповідно до умов договору, будівельні роботи мали завершитись до 30 листопада 2016 року, але фактично передбачені договором роботи не виконані у повному об'ємі.

Разом з тим, у грудні минулого року між сторонами підписано акти приймання та здачі виконаних робіт, хоча реконструкцію на момент підписання актів не завершено. Як наслідок, на рахунок підрядника незаконно перераховано бюджетні кошти у сумі 1 млн 353 тис гривень.

За вказаним фактом Немирівською місцевою прокуратурою до ЄРДР внесено відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Наразі розслідування триває.

Довідково: Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України) у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ