Вінниччина готується до відзначення 140-річчя від дня народження геніального митця Миколи Леонтовича (+фото)

Вінниччина готується до відзначення 140-річчя від дня народження геніального митця Миколи Леонтовича (+фото)

01.04.17 11:05 0 532
Під керівництвом заступника голови-директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка в приміщенні обласної державної адміністрації відбулось засідання організаційного комітету щодо підготовки та відзначення 140-річчя від дня народження видатного українського композитора Миколи Леонтовича.

Ключовими питаннями, які обговорено на засіданні організаційного комітету стали:

- виготовлення та встановлення погруддя М.Д.Леонтовича на території Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д.Леонтовича;

- упорядкування в населених пунктах області місць, де встановлені пам'ятники та пам'ятні знаки, музеї-кімнати М.Д.Леонтовича;

- організація та проведення різнопланових фестивалів та виставок, присвячених видатному композитору;

- висадка «Діброви Леонтовича» на території музейного комплексу в с.Марківка Теплицького району;

Окрім того, заплановано ряд додаткових заходів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості та обізнаності населення про життя та творчий шлях нашого видатного земляка.

«Микола Леонтович - це надзвичайна людина, яка прославила своїм талантом нашу країну на весь світ. Зазначу, що минулий рік ознаменувався знаковою подією. Завдяки ініціативі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, реальним стало відкриття оновленого музею Миколи Леонтовича в с. Марківка Теплицького району. Адже усі мають можливість переконатись, що відкрито справді чудовий музей європейського сучасного світового рівня, де є на що подивитись і чим пишатись. Хочу зауважити, що заходи по відзначенню 140-річчя вже розпочато проведенням флеш-мобу по виконанню «Щедрика». Подальше святкування і відзначення триватиме протягом всього 2017 року, багато заплановано різних цікавих заходів, які ми маємо провести на дуже високому рівні», - зазначив Ігор Івасюк.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ