Вінничина: на Гайсинщині у цьому році вже посаджено 20 га нового лісу (+фото)

Вінничина: на Гайсинщині у цьому році вже посаджено 20 га нового лісу (+фото)

01.04.17 09:55 0 479
В цьогорічну весняну лісокультурну кампанію ДП «Гайсинський лісгосп» має відновити лісові масиви на площі 122 га та створити 30 га нових захисних насаджень. На сьогоднішній день вже посаджено 106 га, із них нові ліси з'явилися на площі 20 га. Тож є повна гарантія, що з наміченими планами гайсинські лісівники успішно впораються.

Триває Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках», під час якої у ДП «Гайсинське лісове господарство» вже стало доброю традицією проводити різноманітні заходи за участі лісівників, студентів, учнів навчальних закладів району, працівників установ, громадськості.

Так працівники лісгоспу на чолі з директором М.М. Лащенком, головним лісничим С.І. Руденком, лісничим і майстром лісу Гайсинського лісництва П.О. Латюком, І.М. Ткачуком створювали лісові культури в урочищі «Михайлівська дача» на площі 4,5 га.

За словами Миколи Лащенка, до весняної лісокультурної кампанії лісівники підготувалися заздалегідь.

Для успішного виконання запланованих завдань вирощено 1 млн. 704 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід, з них дуба звичайного - 350 тис. шт., сосни звичайної - 90 тис. шт., горіха чорного - 42 тис. шт., черешні - 86 тис. шт. В асортименті всього 52 породи, домінуючою є дуб звичайний.

Посадковий матеріал – із власного базового розсадника.

Цього дня до лісокультурної кампанії активно долучилися і працівники Гайсинської об'єднаної державної податкової інспекції разом із начальником В.А. Березнером та першим заступником В.А. Підвашецьким, управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації зі своїм начальником С.Г. Семирунчиком. Спільними зусиллями було висаджено у грунт 2,3 тис. шт. сіянців дуба звичайного та 1,0 тис. шт. береки лікарської.

Активними учасниками заліснення також стали учні 10-А (класний керівник О.Я. Хливна) та 9-Б (класний керівник О.О. Поліщук) класів міської школи №4. Вони з цікавістю та відповідальністю поставилися до великої справи - створення лісових насаджень. Корисна робота на свіжому повітрі згуртувала учасників, подарувала позитивні емоції та можливість власноруч зробити добру справу. Так сіянець за сіянцем за недовгий час учні висадили у грунт 511 шт. дуба звичайного.

Вихованці учнівського лісництва «Паросток» міської СЗШ №4 – активні помічники лісівників у всіх справах. На старті акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках» юні лісівники подарували старшим товаришам чудове дійство, пісні, вірші про ліс, розповіді про лісівників. У своїй програмі вони використали і прекрасні вірші про ліс, природу, лісівників нині покійного колеги лісівників, голови профспілкового комітету Василя Мантака.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ