«Молода Подільська Січ» демонструє кращі традиції щодо національно-патріотичного виховання молоді Вінниччини (+фото)

«Молода Подільська Січ» демонструє кращі традиції щодо національно-патріотичного виховання молоді Вінниччини (+фото)

01.04.17 11:58 0 542
Вчора, 30 березня, в актовій залі Вінницької академії неперервної освіти відбулися урочистості з нагоди відзначення 10-річчя діяльності громадської організації «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об'єднання «Молода Подільська Січ».

Захід, що проходив під гаслом «Козацькому роду нема переводу!», об'єднав представників інститутів громадянського суспільства молодіжного спрямування Вінниччини, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, учнівську та студентську молодь регіону.

Нагадаємо, що «Молода Подільська Січ» спрямовує свою роботу на згуртування юнацької молоді з метою національно-патріотичного виховання на традиційних козацьких засадах: рівноправності, взаємодопомоги, самоврядування, національних переконань, формування моральних якостей, розвитку умінь та навичок, а також підготовки до військової служби та захисту своєї Батьківщини.

«Без сумніву, що «Молода Подільська Січ» – одна з найсвідоміших козацьких патріотично-налаштованих молодіжних громадських організацій Вінниччини, робота якої спрямована на утвердження українських звичаїв та традицій, а також кращих зразків національного-патріотичного виховання підростаючого покоління українців. Вона була однією з ініціаторів розробки, а в даний час – впровадження в області програми національного-патріотичного виховання молоді Вінниччини», – відзначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко.

«За останні роки спостерігається позитивна тенденція щодо посилення ролі держави у процесах впровадження традиційного козацького військово-патріотичного виховання молоді», – розповіла голова громадської організації «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об'єднання «Молода Подільська Січ» Валентина Шпак-Мельник. «Так, наша організація протягом 3 років була однією з переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації», – додала вона.

Таким чином, створення сприятливих умов для виховання фізично загартованої, інтелектуальної та високодуховної молоді залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та бізнесу не лише Вінниччини, але й держави в цілому.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині оголошено про ...
Наступна новина: На тернопільському ринку ...

КОМЕНТАРІ