Однією з причин ДТП на Тячівщині в якій загинула людина став неналежний стан автомобільної дороги – прокуратура розпочала кримінальне провадження    Тячівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил,норм і станд

Однією з причин ДТП на Тячівщині в якій загинула людина став неналежний стан автомобільної дороги – прокуратура розпочала кримінальне провадження Тячівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил,норм і станд

01.04.17 09:09 0 599
Тячівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил, норм і стандартів, які стосуються убезпечення дорожнього руху, що спричинило загибель людини (ст. 288 КК України).

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділенню Тячівського відділу поліції.

Санкція вказаної статті Кримінального кодексу України передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як пояснив заступник керівника Тячівської місцевої прокуратури Віктор Кузан, Генеральною прокуратурою України та керівництвом прокуратури області акцентується увага на необхідності вжиття органами поліції заходів щодо усунення причин і умов, які сприяли вчиненню кримінальних правопорушень проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів, що спричинили загибель людей, звернувши особливу увагу на забезпечення належного стану та утримання автомобільних доріг.

Відтак, у ході вивчення вказаного питання Тячівською місцевою прокуратурою встановлено, що слідчим відділенням Тячівського відділу поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 03.01.2017 близько 21 год. 30 хв. на автодорозі «Мукачево - Рогатин-Львів» між населеними пунктами м. Тячів та смт. Буштино Тячівського району, внаслідок якої автомобіль марки «Фольксваген» з’їхав з дороги та зіткнувся з деревом, а водій автомобіля загинув.

Слідством встановлено, що однією з причин цієї дорожньо-транспортної пригоди став неналежний стан автомобільної дороги, а вищезазначений транспортний засіб перед з’їздом на узбіччя та зіткненням з деревом потрапив у вибоїни, що були на дорожньому покритті.

Актом обстеження дорожніх умов на ділянці автомобільної дороги, де сталася дорожньо-транспортна пригода, на місці події виявлено пошкодження асфальтного покриття довжиною 1,2 м, шириною 0,8 м та глибиною 0,14 м.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінниччина долучилась до ...

КОМЕНТАРІ