Завдяки прокуратурі Рівненської області припинено незаконне використання земель лісового фонду в урочищі Буща

Завдяки прокуратурі Рівненської області припинено незаконне використання земель лісового фонду в урочищі Буща

01.04.17 08:48 0 465
Органи прокуратури Рівненщини продовжують виявляти та реагувати на порушення вимог законів при розпоряджанні органами державної виконавчої влади землями, в тому числі, які відносяться до лісового фонду.

Так, апеляційну скаргу прокуратури Рівненської області судом задоволено та постановлено повернути державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації землі лісогосподарського призначення площею 0,61 га, що розташовані в урочищі Буща Смизького лісництва Дубенського державного лісового господарства.

Встановлено, що посадові особи Дубенської районної державної адміністрації на підставі незаконно прийнятого розпорядження уклали з одним із ТОВ договір оренди зазначеної земельної ділянки, яка розміщена за межами населеного пункту, тоді як питання щодо розпоряджання такими землями відноситься до компетенції Рівненської обласної державної адміністрації.

За результатами розгляду справи Рівненський апеляційний господарський суд прийшов до висновку, що вимога прокуратури про визнання недійсними розпорядження районної державної адміністрації та договору оренди земельної ділянки є обґрунтованою, а тому скасував рішення суду першої інстанції, яким відмовлено у задоволенні позовних вимог прокуратури, і постановив нове рішення про задоволення у повному обсязі позову прокуратури.

Таким чином, завдяки активній та послідовній позиції прокуратури Рівненської області припинено незаконне використання в урочищі Буща земель лісового фонду.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі артисти ...
Наступна новина: Чернігів: «Серце до серця» ...

КОМЕНТАРІ