Депутати прийняли звернення до керівництва МВС та СБУ щодо обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку

Депутати прийняли звернення до керівництва МВС та СБУ щодо обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку

01.04.17 16:24 0 616
Вночі невідомі особи з гранатомета обстріляли приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку. Депутати міської ради прийняли звернення до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Служби безпеки України Василя Грицака щодо засудження злочинних дій невідомих осіб, які вчинили цей злочин.

Секретар міської ради Ігор Поліщук зауважив, що це важливе питання, адже інцидент набув суспільного розголосу. Протиправні дії були застосовані до дипломатичного представництва іноземної держави. Вже свою позицію з цього питання висловили і керівники країни.

До присутніх звернувся народний депутат Сергій Євтушок, який вважає нічні події у Луцьку терактом і спробою дестабілізації відносин між Україною і Польщею. На його переконання, це наступ на національні інтереси. Він закликав депутатів Луцької міської ради підтримати запропонований проект звернення до силових структур.

У проекті звернення депутати Луцької міської ради висловлюють обурення з приводу нічного обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, який здійснили невідомі особи у ніч 29 березня 2017 року. Такі дії підпадають під ознаки складу злочину проти життя та здоров'я людей, у цьому випадку — громадян іноземної держави.

Також вони просять Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голову Служби безпеки України Василя Грицака взяти розслідування резонансної справи щодо обстрілу Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку на особистий контроль, терміново здійснити перевірку обставин збройного нападу, провести об'єктивне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Депутат міської ради Павло Данильчук запропонував додати до тексту звернення абзац, у якому вважати, що у час військової інтервенції проти України, такі злочинні дії сприймаються як провокація спецслужб Російської Федерації.

У свою чергу, депутат Григорій Пустовіт запропонував надіслати текст звернення містам-партнерам Луцька у Республіці Польща.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Всеукраїнський місячник ...
Наступна новина: В Луцьку для ефективнішої ...

КОМЕНТАРІ