Члени міжфракційного об'єднання “Зелена енергія змін” зустрілися з керівниками міста Луцька та Волинської області

Члени міжфракційного об'єднання “Зелена енергія змін” зустрілися з керівниками міста Луцька та Волинської області

01.04.17 13:48 0 543
У конференц-залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” відбулася зустріч делегації міжфракційного об'єднання “Зелена енергія змін” з керівниками міста та області. У заході взяли участь в. о. Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, голова обласної ради голів ОСББ Петро Лавринюк, голова ради голів ОСББ міста Луцька Роман Бондарук, голова Асоціації ОСББ “Лучани” Юлія Сабатюк, депутати Верховної Ради України Олексій Рябчин, Остап Єднак, Вадим Івченко, представники громадських організацій з різних областей України, що сприяють розвитку зеленого сектору енергетики.

Учасники зустрічі обмінялися досвідом у сфері енергомодернізації. Депутати розповіли про кращі українські та європейські практики альтернативних джерел енергії, та “зелені” законодавчі ініціативи, які сприятимуть діалогу між владою, бізнесом та громадськістю для пошуку консенсусу щодо розвитку зеленого сектору енергетики, економіки та вирішення екологічних проблем.

Метою робочої поїздки представників “Зеленої енергії змін” було ознайомлення зі станом енергетики, економіки та екології Луцька та Волині. Вони відвідали об'єкти ОСББ, які запроваджують заходи з енергоефективності. Місто Луцьк має хороші напрацювання у цій сфері, які згодом лягли в основу відповідних законопроектів, прийнятих у Верховній Раді.

Привітавши гостей у нашому місті, Ігор Поліщук зазначив, що у Луцьку активно впроваджуються заходи з енергоефективності, залучаючи кошти міжнародних інституцій. У співпраці з НЕФКО реалізовано кілька проектів, які допомогли утеплити фасади та дахи, замінити вікна та двері, реконструювати системи освітлення та мереж теплопостачання в окремих ДНЗ та школах міста. Робота з НЕФКО продовжується. Наступним проектом передбачено повну термомодернізацію сорока бюджетних установ. За словами Ігоря Поліщука, Луцьк також є лідером у створенні об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Уже працюють 325 ОСББ, які об'єднуються в Асоціації. Міська влада докладає зусиль для створення ОСББ, цьому також сприяє Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”.

Начальник відділу енергозбереження департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв підготував відеопрезентацію “Луцьк енергоефективний”, під час якої він також розповів про Програму сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька та Програму відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами. Сергій Кошарук презентував “Волинь енергоефективну”.

Директор департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” Лариса Карп'як познайомила учасників делегації з роботою Луцького ЦНАП, який щодень відвідує від 1000 до 1200 осіб, адже тут можна отримати 325 послуг.

На завершення зустрічі Ігор Поліщук подякував делегації міжфракційного об'єднання “Зелена енергія змін” за візит і висловив сподівання, що інформація, якою учасники зустрічі обмінялися, матиме практичний результат.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: басейн у ...
Наступна новина: Держенергонагляд розробив ...

КОМЕНТАРІ