Луцькі дошкільнята відзначили Міжнародний день птахів

Луцькі дошкільнята відзначили Міжнародний день птахів

01.04.17 12:26 0 631
У КЗ “Дошкільний навчальний заклад №18” відбулася екологічна акція під назвою “Пташине містечко зробить добрішим дитяче сердечко”, присвячена Міжнародному дню птахів. Щороку цей день відзначають 1 квітня. Метою акції була підготовка до зустрічі перелітних птахів, які у цей період повертаються після зимівлі до наших широт. Разом із вихованцями, їхніми батьками та працівниками дитсадка, участь у ній взяли заступник міського голови Андрій Киця, депутат міської ради Богдан Богонос, начальник управління екології міської ради Анатолій Гламазда, радник міського голови Борис Сорока. Також серед гостей були учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, представники ПАТ “Луцьке авіапідприємство”, екологічних організацій Волині, керівники дошкільних закладів Луцька.

Розпочали із святкової програми, яку підготували вихованці закладу. Маленькі “барвінчата” продемонстрували свою готовність до зустрічі птахів із вирію, закликаючи їх якнайшвидше повертатися до рідного краю.

Звернувшись до гостей заходу, заступник міського голови Андрій Киця зазначив: “Приємно, що з настанням весни у нашому місті розпочалися різноманітні екологічні акції. Усі вони не лише роблять чистішим та здоровішим світ навколо нас, а й допомагають змалку формувати у дітей шанобливе ставлення до природи, турбуватися про довкілля, адже це-наше майбутнє”. Також він закликав колективи усіх навчальних закладів міста разом із своїми вихованцями долучатися до участі у посадці дерев, озелененні майданчиків, будівництва шпаківень та інших екологічних акціях, аби разом зробити ще більше важливих справ. Ще Андрій Киця висловив подяку Борису Сороці за чудову ідею проведення акції до Міжнародного дня птахів. Подякував він й присутнім на заході учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, завдяки яким у Луцьку вдалося уникнути екологічної кризи у 1986-му році.

У свою чергу, Борис Сорока наголосив, що колектив ДНЗ №18 доклав усіх зусиль, аби організувати екологічне свято. “1 квітня — Міжнародний день перелітних птахів. вони потребують особливої турботи, адже з кожним роком усе менша кількість птахів здатна подолати весняну міграцію з теплих країв. Чимало із них гине через несприятливі екологічні умови, нищівну антропогенну діяльність людини та інші фактори. Але ми їх зустрічаємо у затишній домівці, над якою працювали усі ви. Тож у нашому місті неодмінно звучатиме дзвінкий пташиний спів”, - додав він.

Потому Андрій Киця та Борис Сорока вручили Подяки міського голови колективу КЗ “Дошкільний навчальний заклад №18 (завідувач Пугач Ірина Миколаївна), голові батьківського комітету ДНЗ №18 Анні Грачук та вихователю Лілії Мирончук.

Також до присутніх звернувся перший заступник голови Волинської обласного добровільного товариства “Спілка Чорнобиль” Ростислав Кухтей. Він пригадав, як 5 років тому на території садочка разом із міським головою Миколою Романюком, представниками влади та колективом закладу посадили фруктовий сад у пам'ять про річницю аварії на Чорнобильській АЕС.

Потому усіх гостей запросили до відкриття “пташиного містечка”. Також на подвір'ї закладу розпочали встановлення новеньких шпаківень та посадку дерева туї. За словами начальника управління екології Анатолія Гламазди, цьогоріч на території дитсадка планують посадити 22 нові туї та уже висаджено 25 кущів самшиту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Савчук: Українці ...

КОМЕНТАРІ