Луцьк прийматиме Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk

Луцьк прийматиме Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk

01.04.17 15:53 0 665
6-8 жовтня у Луцьку вперше відбудеться Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk. Захід об'єднає представників та поціновувачів поезії, прози, театру, музики та інших видів мистецтва з України та інших країн. під час прес-конференції організатори фестивалю обговорили концепцію та мету його проведення. До складу президії увійшли президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев, директор Міжнародного фестивалю Meridian Lutsk, голова ГО “Мистецьке об'єднання “СтендаЛь” Ельвіра Яцута, директор департаменту кульутри Луцької міської ради Тетяна Гнатів, член виконкому Луцької міської ради Роман Бондарук, український письменник Сергій Жадан.

За словами Ельвіри Яцути, місто Луцьк протягом багатьох років славиться проведенням різноманітних фестивалів. Відтепер у Луцьку буде започатковано проведення ще однієї культурно-мистецької події — фестивалю Meridian Lutsk, що стане частиною Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernovitz. Проведення літературного фестивалю Meridian уже стало візитівкою українського міста Чернівці.

Святослав Померанцев наголосив, що проведення такого фестивалю у Луцьку дасть можливість створити сучасне культурне обличчя нашого міста, а також забезпечить звучання Луцька та усієї Волині у культурному та медійному просторі Європи.

Тетяна Гнатів у свою чергу зазначила: “Приймати у нашому місті фестиваль такого рівня — велика честь. Для Луцька це надзвичайна можливість позиціонувати свій культурно-мистецький та творчий потенціал. Ми очікуємо величезну кількість гостей та чудову атмосферу у фестивальні дні. З задоволенням будемо ділитися із гостями культурним надбанням нашого краю”. Також Тетяна Гнатів додала, що з міського бюджету на проведення фестивалю було виділено 270 тисяч гривень.

Також під час прес-конференції розповіли, що учасниками цьогорічного фестивалю у Луцьку будуть митці з Чехії, Білорусі, Ізраїлю, Польщі та країн Прибалтики. Також очікується величезна кількість представників сучасного українського літературного простору, серед яких: Сергій Жадан, Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Андрій Любка та ін. Під час дійства зі сцени звучатимуть твори двома мовами-українською та мовою оригіналу.

Окрім цього, однією з цікавинок фестивалю буде триденна культурологічна прогулянка містом із зупинками для проведення читань у місцях, що репрезентують Луцьк як місце проживання національних меншин.

Команда Meridian Lutsk висловлює подяку партнерам проведення фестивалю — члену виконкому міської ради Роману Бондаруку та генеральному Консульству Республіки Польща у Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Петиція щодо ...

КОМЕНТАРІ