Павло Розенко: Введення абонплати за газ не призведе до збільшення розміру платіжок

Павло Розенко: Введення абонплати за газ не призведе до збільшення розміру платіжок

02.04.17 12:08 0 1302
Нова система оплати за газ, яка діятиме 1 квітня, не призведе до збільшення витрат людей. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Він пояснив, що у вартість газу, яка зафіксована Урядом на рівні 6 879 грн за кубічний метр, вже входить ця абонплата і збільшення ціни на газ до кінця року не передбачається.

За словами Павла Розенка, необхідність відокремлення вартості за газ як товар і витрат на його доставку і розподіл серед споживачів зафіксована у прийнятому Парламентом Законі України «Про ринок природного газу».

«В Законі України «Про ринок природного газу», який прийняла Верховна Рада України, зафіксовано, що ціна на транспортування газу має бути відділена від вартості самого газу. Тобто в даному випадку, НКРЕКП просто формально виконала закон і розрахувала вартість транспортування газу», – зазначив він.

«Це не є новим платежем, та вартість, яку люди платили за газ, просто буде розбита на два платежі. Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок, - наголосив Віце-прем'єр-міністр. – На ціна на газ зафіксована на рівні 6879 грн і жодних підстав ні для збільшення ціни на газ, ні на житлово-комунальні послуги я не бачу» .

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: “Маєш ідею,як ...
Наступна новина: Вносим свежесть в интерьер ...

КОМЕНТАРІ