На Закарпатті очікують підйом води в чільних річках

На Закарпатті очікують підйом води в чільних річках

03.04.17 23:17 0 807

Явища матінки-природи, які можуть погубити людей.

ДНСНС у Закарпатській області розповідають про  природні явища, які невідривно пов’язані з погодними умовами і  закликають краян бути надзвичайно обережними, щоби попередити лихо.

Через гірську місцевість та своє географічне положення Закарпаття входить до паводконебезбечних територій Європи.

Паводок на Закарпатті набирає оборотів.

З кожним роком паводки стають все масштабніші. Закарпатська область наразі  переживає щорічну велику воду. Однак, є величезна надія на те, що  все пройде без  занадто серйозних наслідків. До закінчення тижня дощі поступово закінчаться, а мінова температура у гірській місцевості (до -3) сповільнить стрімке танення снігів.

Водність із амплітудою 0,5 – 1,5 метра.

Прогнозоване дощіння та сезонне розтавання снігу спричинять на водоймах Закарпаття підйом водної гладі від половини до півтора метра. У Івано-Франківській і Львівській областях прогнозують значно зменшений  плив  великої води.

Повідомлення про примноження  ступеня води

Про цю подію рапортує  прес-центр  Державної Служби України з надзвичайних ситуацій з посиланням на гідрометеоцентр України. В повідомленні йдеться про те що, очікувані опади і сніготанення призведуть до розвитку наступної хвилі водності з підвищенням висоти стояння води  над поточним рівнем до півтора метра.

В басейнах річок Сян, Дністер (Івано-Франківська та Львівська області) очікують без критичний підйом води до одного метра.  Нижня течія річки Боржава відзначиться початковим виводом вод на заплаву. В зв’язку з цими природними явищами можливі підтоплення низки сільських угідь та доріг місцевого значення.

Лавинні сходження третього рівня.

Високогір’я  Закарпатської та Івано - Франківської областей відмічається високою лавинною небезпекою третього рівня, у зв’язку з відлигою. Щоб попередити надзвичайні ситуації, які пов’язані зі сходженням лавин та  загубленням людей у гірській місцевості Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає до курортників  та  місцевих жителів відмовитися від вилазок у гірську місцевість, допоки не покращиться синоптична ситуація і обов’язково дослухатися порадам рятувальників. Не роблячи цього можна передчасно піти з життя, або дуже сильно травмуватися.

Шкода берегоукріпленням

Близько семи мільйонів гривень – на таку суму завдав шкоду паводок берегоукріпленням на Закарпатті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Норковая шуба: 5 основных ...
Наступна новина: "Perfect Clean" - гарантия ...

КОМЕНТАРІ