Степан Барна: Голови громад мають усвідомлювати свою відповідальність за несанкціоновані сміттєзвалища

Степан Барна: Голови громад мають усвідомлювати свою відповідальність за несанкціоновані сміттєзвалища

05.04.17 08:01 0 477
На Тернопільщині, щоб уникнути стихійних сміттєзвалищ, планують створити центри збору сміття, на яких будуть сміттєсортувальні лінії. Голів же місцевих громад, які допускатимуть несанкціоновані сміттєзвалища, будуть штрафувати. Крім того, невдовзі стежити за тим, щоб не відбувалося тотальне засмічення краю, будуть екологічні шерифи.

Про це заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час телеефіру у програмі «Акценти тижня», що виходить щочетверга о 18:30 на місцевому каналі ТТБ.

«На вздовж річки Дністер Державна екологічна інспекція вже провела обстеження. У місцях, де є стихійні сміттєзвалища, проведені приписи головам громад, які мають зайнятися утилізацією цього сміття. Разом із тим розглядається також стратегія поводження з твердими побутовими відходами на рівні управлінь житлово-комунального господарства та екології Тернопільської ОДА. Головне завдання – сформувати на Тернопільщині п'ять-шість центрів збору сміття, де має бути сміттєсортувальна лінія, а також сміттєпереробний завод. Тоді в області це питання вирішиться, а проблема як така зникне взагалі», – наголосив Степан Барна.

Нагадаємо, в області вже зафіксовано 7 фактів завезення несанкціонованого сміття зі Львова. До адміністративної відповідальності притягнуто 238 осіб, здебільшого за неналежну експлуатацію місць видалення відходів та забруднення навколишнього природного середовища. З 740 сміттєзвалищ і полігонів твердих побутових відходів, які займають площу 113,5 га, паспортизовано 91 об'єкт, правовстановлюючі документи на зайняті ними земельні ділянки виготовлені тільки для Заліщиків, Монастириська, Кременця, Почаєва, Теребовлі та Хоросткова. До того ж, як уже було зазначено раніше, реформа екологічної служби передбачає запровадження в Україні посади екологічного шерифа. Відтак, особа, відповідальна за екологічну безпеку, має бути у кожній громаді Тернопільщини. Обирати еко-шерифів мали б місцеві громади на сесіях сільських та міських рад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бытовая техника онлайн
Наступна новина: У Чернігові ...

КОМЕНТАРІ