Вулицями Тернополя пройшла багатотисячна Хресна дорога

Вулицями Тернополя пройшла багатотисячна Хресна дорога

05.04.17 10:28 0 476
Велелюдна процесія, під час якої несли 80-тикілограмовий дерев'яний хрест та молилися за мир та цілісність України, пройшла 2 квітня центральними вулицями Тернополя. Щорічний молитовний захід, який проводить УГКЦ у часі Великого Посту, очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), інформують у прес-службі архиєпархії.

Хрест несли священнослужителі, представники влади, Римо-Католицької Церкви, волонтери, бійці, родичі загиблих воїнів АТО, біженці з Донецької та Луганської областей.

На молитовних стаціях читали уривки зі Святого Євангелія, духовні роздуми над страстями Христовими. Вірні задумалися над віршами відомого тернопільського поета Олега Германа, які були спеціально написані з цієї нагоди. Переплітаючись із стаціями Хресної дороги, у поезіях прозвучав особливо глибокий аналіз морально-духовних недуг українського суспільства та заклик до покаяння й небайдужості під час війни.

Участь у Хресній ході взяли голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Час Великого посту – особливий час у житті кожного християнина, - зазначив Степан Барна. – Ми роздумуємо про муки Ісуса Христа, і водночас застановляємося над своїм життям. На цій хресній дорозі кожен має своє намірення, але нас єднає одне – просьба про мир і спокій, про наших хлопців, які в зоні АТО, про поранених, про сім`ї загиблих Героїв».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ