На Тернопільщині відбулася еко-акція «За чистий Дністер»

На Тернопільщині відбулася еко-акція «За чистий Дністер»

05.04.17 09:04 0 439
Одна із головних водних артерій України – річка Дністер протікає територією Тернопільської області. Це гордість краю, адже любителям активного відпочинку добре відомі захоплюючі сплави по Дністру. Водночас береги Дністра досить засмічені, і це аж ніяк не сприяє туристичній привабливості. Екологічна акція «За чистий Дністер» відбулася з ініціативи Тернопільської обласної адміністрації. В рамках двомісячника благоустрою керівний склад обласної адміністрації прибирав береги ріки в Заліщицькому районі.

«Свого часу була громадська акція «Вільний Дністер», але Дністер буде вільний тоді, коли буде чистий. Тому спершу потрібно звільнити береги цієї чудової ріки, берегова лінія якої в Тернопільській області сягає 200 км, від бруду та сміття. Наше завдання, щоб до Пасхи ми впорядкували область. Тому закликаю всіх керуватися висловом: «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Тому, якщо любимо Тернопілля, то любімо його на власному прикладі, прибираючи вулиці, садиби, береги річок і навчаючи дітей берегти природу», - зазначив під час акції Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

Він також повідомив, що звернувся із закликом приєднатися до акції «За чистий Дністер» не тільки до громадськості Тернопільщини, а також до голів Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької облдержадміністрацій. «Добре було б, щоб всі разом ми упорядкували узбіччя Дністра зі всіх сторін. Думаю, що це буде найкращий внесок у те, щоб Тернопілля зробити чистішим, а Дністер привабливішим», - додав Степан Барна.

Акція «За чистий Дністер» тривала з 24 березня, участь у ній взяли райони Тернопільщини, територією яких протікає ріка. Паралельно із нею відбувалися й толоки під умовною назвою «#Чисте_Тернопілля».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Фінансування ...
Наступна новина: Через два місяці весь ...

КОМЕНТАРІ