Луцьк: відбулася нарада з питань підготовки міста до Великодніх свят та прибирання після зими

Луцьк: відбулася нарада з питань підготовки міста до Великодніх свят та прибирання після зими

05.04.17 11:09 0 506
Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук провів нараду з питань підготовки міста до Великодніх свят, прибирання після зими, ремонту прибудинкових територій та дворів, дотримання правил благоустрою у Луцьку.

У нараді взяли участь заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, керівники ЖКП та інших комунальних підприємств, які забезпечують благоустрій у місті.

Перш з все, він подякував усім лучанам, керівникам підприємств, установ, організацій, які взяли участь у толоці цієї суботи. Щоправда, парк 900-річчя Луцька уже засмічено після прибирання. Тож, принагідно, Ігор Поліщук звернувся до лучан з проханням шанувати працю інших, по можливості прибирати за собою, не смітити там, де нещодавно було прибрано. Акцентував, що заходи з благоустрою будуть продовжуватися. До міської ради звернулися прихожани протестанських церков з пропозицією прибрати 8 локацій 8 квітня та 6 локацій 12 квітня. А Луцьку міську раду вони просять допомогти вивезти сміття. З допомогою цієї громади та за підтримки громадських організацій можна буде зробити прибирання так званих “сірих зон”, територій, які рідко прибираються, зокрема, поблизу мостів та інших ділянок.

Потім він детальніше зупинився на завданнях, які потрібно виконати першочергово. Мова йшла про 20 прибудинкових територій, ремонт яких потрібно пришвидшити, адже його розпочато ще у минулому році.

Ігор Поліщук подякував депутатам, які на сесії міської ради доповнили перелік об'єктів для капітального ремонту. До цього переліку було включено вулиці Набережна, Окружна, Василя Мойсея, Ковельська, Шухевича, Паркова, Івана Франка та інші. На найближчій позачерговій сесії міської ради буде розглянутий проект рішення щодо виділення близько 16 млн грн вільних залишків на ремонт цих доріг. Також розповів, що цими вихідними він особисто інспектував вулиці, які перебувають у критичному стані, уже потребують ямкового, а згодом і капітального ремонту.

Ігор Полішук дав відповідні доручення присутнім на нараді керівникам забезпечити санітарне очищення загальноміських територій, проведення комплексу робіт з впорядкування зелених насаджень, сприяти виконанню інших заходів з благоустрою. Також доручив керівникам ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” та Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування активізувати вивезення сміття, у передсвяткові дні - прибирання.

Ще Ігор Поліщук вибачився перед жителями вулиць, які досі не розчищені після зимового посипання. Цієї зими на вулиці міста було висипано 6 тисяч тон піщано-соляної та щебенево-соляної, тоді як у 2015 році - 1,2 тис. тон. Тож на розчищення доріг потрібно більше ресурсів.

Директор комунального підприємства „Парки та сквери м. Луцька” поінформував про заходи з озеленення і просив керівника муніципальної поліції забезпечити охорону висаджених квітів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Культурними заходами ...
Наступна новина: На Вінничині бершадські ...

КОМЕНТАРІ