в рамках програми Ігоря Буркута «Інтелектуальне життя Чернівців продовжується» відбулась зустріч з доцентом кафедри історії нового та новітнього часу ЧНУ

в рамках програми Ігоря Буркута «Інтелектуальне життя Чернівців продовжується» відбулась зустріч з доцентом кафедри історії нового та новітнього часу ЧНУ

05.04.17 12:05 0 531
У Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського в рамках авторської програми Ігоря Буркута «Інтелектуальне життя Чернівців продовжується» відбулась зустріч з доцентом кафедри історії нового та новітнього часу ЧНУ ім. Ю. Федьковича Андрієм Мінаєвим.

З огляду на присутність гостя, котрий присвятив свої наукові роботи вивченню процесів, що відбувалися в країнах Західної Європи та США, на зустрічі йшла мова про проблемні питання сучасності, пов'язані з молодіжними рухами та протестами, в тому числі і Революцією Гідності.

Спалах молодіжної активності, що мав місце в п'ятдесяти країнах світу – явище, не досліджене ще й досі. Ігор Буркут, опираючись на науковий висновок «молодіжна активність формується циклічно», переконаний, що дослідження Андрія Мінаєва є надзвичайно актуальними. За словами істориків, подібна циклічність прослідковується і в розвитку рухів України, починаючи з 90 -х років.

Автор наукової роботи «Молодіжний рух в другій половині 60-х рр. ХХ ст. в країнах Західної Європи та США: ретроспективний аналіз» сконцентрував увагу присутніх на особливостях молодіжних рухів та протестів , а також розповів про досліджену ним схему трьох поколінь : «мовчазного покоління», « розбитого покоління» та «бунтівного покоління». Зізнався історик і про свій перший науковий прогноз стосовно Майдану та революції Гідності зроблений ще у кінці 90-х.

Андрій Мінаєв народився в м. Чернівці в родині службовців.Перше своє місце роботи знайшов на кафедрі Всесвітньої історії та політології, згодом на кафедрі історії нового та новітнього часу. Саме там він почав робити перші кроки в науці, став відповідальним секретарем збірника наукових статей «Історична панорама», захистив кандидатську дисертацію на тему: «Молодіжний рух в другій половині 60-х рр. ХХ ст. в країнах Західної Європи та США: ретроспективний аналіз», втілив свою ідею в життя і став співзасновником «Молодіжної газети Буковини «ALTER EGO», нині вже має немало публікацій з галузі суспільної думки, вивчає технології маніпуляції свідомістю в україно-російській війні. Цій темі присвячує останні свої статті. Крім цього він є активним блогером, пише «трешеві казки нових часів», – так він називає їх у своєму блозі та вірші.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ