На Вінничині бершадські лісівники вже перевиконали цьогорічний план посадки лісу (+фото)

На Вінничині бершадські лісівники вже перевиконали цьогорічний план посадки лісу (+фото)

05.04.17 11:10 0 485
Лісівники ДП «Бершадський лісгосп» ( директор Микола Краснєєв, головний лісничий Володимир Сташенко) вже створили 78,2 га лісових культур, перевиконавши цьогорічний план посадки лісу.

Майже завершують бершадські лісівники і створення нових лісів на 30 га земель, виділених під заліснення Ободівською сільською радою. За словами сільського голови Костянтина Ременюка, територіальна громада і депутати добре розуміють, що необхідно в державі створювати нові ліси, тому без проблем виділили необхідні землі для того, щоб лісівники - професіонали створили й доглянули захисні насадження. А створені нові ліси – це і зони відпочинку для збирання грибів, ягід тощо.

Бирлівський сільський голова Алла Саковська, яку громада нещодавно вибрала на відповідальну посаду, на практиці переконалася в мудрості й далекоглядності і Бирлівської громади, і свого попередника Івана Дмитровича Прудченка, які в 2010 році передали лісівникам під заліснення 26 га землі, непридатної для сільгоспкористування. Тепер тут піднялися до неба міцні семирічні дубочки та сосни. Алла Іванівна переконана, що малопродуктивні й деградовані землі мають не пусткою лежати, а користь людям приносити. Саме лісівники мають врятувати ці землі грамотним залісненням.

У створенні лісів активну участь беруть органи місцевого самоврядування та державної виконавчої влади Бершадщини, громадські організації, учні, молодь.

В рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» лісівники саджали ліс разом із працівниками Бершадської райдержадміністрації та районної ради на чолі з заступником голови РДА Володимиром Едуардовичем Ольшевським, керуючим справами районної ради Миколою Петровичем Грабчаком, Ободівської сільської ради з сільським головою Костянтином Ременюком, вихованцями учнівських лісництв Сумівської і Флоренської шкіл. В той день на території Сумівського лісництва спільними силами створили 3,8 га дуба звичайного та горіха чорного.

Для проведення весняної лісокультурної кампанії держлісгосп повністю забезпечив свої потреби в садівному матеріалі. В базовому розсаднику Бершадського лісництва заготовлено для посіву 5,5 тонни жолудів, вирощено 400 тис. шт. сіянців дуба звичайного, 60 тис. шт. горіха чорного, 20 тис. шт. груші, 80 тис. шт. сосни кримської.

Бершадські лісівники, органи державної виконавчої влади, територіальні громади району разом створюють ліси незалежної України, думають про майбутнє Бершадського краю та здоров'я наступних поколінь.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віталій Луй: Департамент ...

КОМЕНТАРІ