Протягом 2016 року у Вінницькому та Жмеринському обласних центрах соціально-психологічної реабілітації дітей перебувало 139 вихованців (+фото)

Протягом 2016 року у Вінницькому та Жмеринському обласних центрах соціально-психологічної реабілітації дітей перебувало 139 вихованців (+фото)

05.04.17 13:50 0 467
Про це повідомила під час наради в ОДА заступник начальника служби у справах дітей обласної держадміністрації Валентина Чебурей.

Презентуючи «Карту пріоритетів служби у справах дітей обласної державної адміністрації», Валентина Чебурей зупинилась на питанні забезпечення ефективного функціонування Вінницького та Жмеринського обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

За словами посадовця, протягом 2016 року в Центрах перебувало 139 вихованців. «Ми ставили перед службою завдання по влаштуванню не менше 85 % дітей-вихованців Центрів, які пройшли курс соціально-психологічної реабілітації, до сімейних форм виховання (повернення до біологічних родин, усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного виховання),- зазначила Валентина Чебурей. - Проте, з 80 дітей, які вибули із Центрів протягом 2016 року, повернуто в сім'ї та влаштовано в сімейні форми виховання 75 дітей, що складає 93,75% .

З числа тих, які вибули: повернуто до біологічних сімей 32 дитини, що перебували в складних життєвих обставинах;

43 дитини-сироти, або ж позбавленої батьківського піклування, влаштовано до сімейних форм виховання; 3 дітей з числа тих, які вибули - усиновлено.

Валентина Чебурей розповіла, яким чином вдалось зміцнити матеріально-технічну базу Вінницького та Жмеринського центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

За її словами, у 2016 році на потреби Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей використано коштів загального фонду – 2 674 900 грн. У порівнянні з 2015 р. асигнування збільшилося на 0,5 млн. грн.

Капітальні видатки у 2016 році здійснено на загальну суму 126,2 тис.грн. в якості благодійної допомоги залучено 109,4 тис. грн. Кошти загального фонду в сумі 1 млн. 249 тис. грн.. використано на харчування, медикаменти, придбання товарів та оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Також минулоріч було завершено будівництво та введено в експлуатацію літній басейн, збудовано зовнішній туалет та душові кабіни (літній варіант), проведено поточний ремонт складського приміщення для зберігання продуктів харчування, оновлено дитячий ігровий майданчик тощо.

Упродовж 2016 року також було покращено матеріально-технічну базу Жмеринського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей:

у 2016 році надійшло та використано коштів загального фонду в сумі 2 187 300 грн. У порівнянні з 2015 р. асигнування збільшилися на 285, 3 тис. грн. Здійснено капітальні видатки у 2016 році на загальну суму 219,2 тис. грн.,а в якості благодійної допомоги залучено 74,4 тис. грн.

Валентина Чебурей також підкреслила, що середній показник в Україні по влаштуванню дітей до сімейних форм виховання становить 90,5 %. Вінницька область займає 5 місце в державі із показником 94,6 % .











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Орест Сінгалевич: Щоб ...
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ