Вінничани долучились до благодійного проекту «Оскар і Рожева Пані» для організації паліативної допомоги важко хворим дітям

Вінничани долучились до благодійного проекту «Оскар і Рожева Пані» для організації паліативної допомоги важко хворим дітям

05.04.17 14:16 0 417
Вчора, 2 квітня, на сцені Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського відбулась благодійна вистава в рамках Всеукраїнського арт-проекту допомоги невиліковно хворим дітям «Оскар і Рожева Пані» за мотивами всесвітньо відомого роману Еріка-Еммануеля Шмітта.

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, який відвідав виставу та від імені обласної виконавчої влади вітав учасників благодійного арт-проекту, так прокоментував цю подію: «Це вистава про маленького хлопчика, який дуже важко захворів і писав 10 листів до Бога . Проект є благодійним і вистава подорожує містами України з метою привернути увагу до проблем онкохворих дітей, тих, хто потребує паліативної допомоги. Цю проблематику не можна замовчувати . Тож повна зала вінницьких глядачів свідчила про те, що люди готові до благодійності».

Андрій Гижко зазначив, що кошти, зібрані під час благодійної вистави, будуть направлені на придбання медичного обладнання для Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. Інформація про те, що саме придбають за благодійні кошти, буде оприлюднена Департаментом охорони здоров'я трохи згодом.

Нагадаємо, «Оскар і Рожева Пані» - це Всеукраїнський проект, який закликає до вирішення значущої соціальної проблеми – створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для важко хворих дітей.

Ініціатор цього арт-проекту актриса Ірма Вітовська у одному із своїх інтерв'ю зазначила: «Ми хочемо позбавити дитину болю. Ми не можемо подовжити їй життя, але знеболити дитину ми зобов' язані, і зробити той відрізок життя, який відміряний Богом, якісним і кольоровим».

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тисячі тернополян взяли ...
Наступна новина: У Тернополі ремонтують ...

КОМЕНТАРІ