На Вінниччині відбувся семінар керівників музеїв закладів профтехосвіти (+фото)

На Вінниччині відбувся семінар керівників музеїв закладів профтехосвіти (+фото)

05.04.17 10:18 0 509
Вінницький державний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів на базі Національного музею-садиби М.І. Пирогова 30 березня провів обласний семінар керівників музеїв, музейних кімнат та туристсько-краєзнавчих гуртків професійно-технічних навчальних закладів.

В ході семінару 20 педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів, представники Вінницького державного центру естетичного виховання учнів ПТНЗ та Національного музею-садиби М.І. Пирогова обговорювали сучасні підходи до організації патріотичного виховання учнівської молоді в умовах реалізації головних завдань Концепції національно-патріотичного виховання.

На засіданні розглядали питання щодо організації патріотичного виховання учнівської молоді в умовах реалізації головних завдань Концепції національно-патріотичного виховання та залучення її до активної туристсько-краєзнавчої роботи, дослідження, вивчення та збереження історико-культурної спадщини України та рідного краю.

В ході заходу його учасники мали змогу поділитися досвідом роботи з формування та розвитку громадянсько-патріотичних якостей учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Керівника туристського гуртка «Цікавинки в туризмі» Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Трохимчук В.В. розповіла про участь учнів навчального закладу у четвертому потязі Єднання України «Труханівська Січ». Волонтерський просвітницький проект мав на меті об'єднання різних частин країни через організацію поїздок мешканців Західної та Центральної України на Південь і Схід. Протягом десяти днів учні училища відвідали десять міст України, серед яких: Дніпро, Запоріжжя, Волноваха, Маріуполь, Бердянськ, Генічеськ, Херсон, Миколаїв, Одеса.

Керівник музею Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища Микола Вижга поділився досвідом роботи щодо організації виставкової, дослідницько-пошукової роботи в музеї та його ролі у процесі патріотичного виховання юних громадян України.

Заслуговує на увагу досвід роботи керівника гуртка «Краєзнавець» Вінницького державного центру естетичного виховання учнів ПТНЗ Юрія Рибака. У своїй роботі керівник гуртка надає перевагу активним формам роботи: громадській, волонтерській, пошуковій, дослідницькій, проектній діяльності.

Його вихованці займаються дослідженням маловідомих героїчних та трагічних сторінок Другої світової війни; описують бойові і трудові подвиги наших земляків; надають допомогу одиноким ветеранам, вдовам війни.

В рамках проведення семінару учасники мали можливість ознайомитись з новинками фахової літератури, отримати необхідні інструктивно-методичні матеріали по організації роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

Також для учасників семінару було організовано безкоштовну тематичну екскурсію по музею-садибі видатного хірурга, педагога, суспільного діяча М.І. Пирогова.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ