Чи є в Мінську елітне житло? Оцінюємо новобудови за новою класифікацією

Чи є в Мінську елітне житло? Оцінюємо новобудови за новою класифікацією

05.04.17 18:56 0 977

Не так давно в ужиток увійшло таке словосполучення, як «елітна панелька». Вона влучно характеризує ту плутанину, що діється на первинному ринку житлової нерухомості Мінська. Забудовники спритно жонглюють виразами «комплекс преміум-класу», «білоруський Дубай», «унікальна пропозиція». І часто домагаються свого - продають довірливим пайовикам пересічний об'єкт під виглядом і за ціною статусного житла. Щоб знизити рівень рекламного шуму і якось упорядкувати зводяться в Мінську будинку, недавно була розроблена класифікація новобудов. Фахівці виділили п'ять типів житла:

  • «Економ»;
  • «Стандарт»;
  • «Комфорт»;
  • «Престиж»;
  • «Люкс».

Ми вирішили знайти класифікації практичне застосування і попросили її розробників оцінити за новою шкалою найвідоміші столичні новобудови.

«Чітке ранжування новобудов необхідне як ріелторам, так і забудовникам, але в першу чергу покупцям - щоб ясно орієнтуватися на ринку. До недавніх пір в Мінську не було загальноприйнятих критеріїв віднесення новобудов до того чи іншого класу, - пояснює Дмитро Рітвінскій, начальник управління оцінки Національного кадастрового агентства, один з розробників нової класифікації. - Наприклад, деякі забудовники на свій розсуд використовували поняття "бізнес-клас". Але як слово "бізнес" можна співвідносити з житлом? Такі ж суперечки і нерозуміння викликав і клас "Еліт". Якщо заглиблюватися в етимологію слова, то це житло, призначене для еліти суспільства. Як визначити, хто входить в еліту, а хто ні, якими критеріями тут керуватися?». На несумлінність реклами і засилля «елітних» новобудов неодноразово звертали увагу в Мінторзі.

Вивчивши основні запити споживачів, фахівці Національного кадастрового агентства виділили п'ять класів новобудов. Щоб визначити, в яку групу потрапляє той чи інший об'єкт, необхідно провести аналіз з використанням 23 різних параметрів, які так чи інакше впливають на комфортність: починаючи від матеріалу стін і кількості квартир на поверсі і закінчуючи інженерною начинкою будинку і його розташуванням.

Економ

Вирішено, що в категорію «Економ» потрапляють великопанельні новобудови, які вважаються найменш комфортним класом житла. Відсутність можливості перепланування, слабка звукоізоляція, порівняно невеликі розміри квартир - недоліків у «панельок» в порівнянні з каркасно-блоковими будинками вистачає. До класу «Економ» також віднесли каркасно-блокові будинки, які мають більше 10 квартир на майданчику поверха або більше 60 % квартир малої площі (до 50 м2).

Стандарт

В клас «Стандарт» потрапляють більшість каркасно-блокових будинків, позбавлених додаткових опцій. Панельні будинки можуть виявитися в «Стандарті» лише при дотриманні ряду умов, що підвищують якість життя: висока забезпеченість паркувальними місцями, єдина керуюча компанія, обгороджена територія, відеоспостереження, близькість зони відпочинку і так далі.

Комфорт

Наступна сходинка - це «Комфорт». Це непанельні будинки, де на поверсі розташовано не більше 8 квартир. В обов'язковому порядку повинно бути відеоспостереження прибудинкової території і закритий паркінг. На чотири квартири має припадати три машино-місця.

Престиж

Будинки класу «Престиж» - це поки рідкість на ринку новобудов Мінська. Ось їх характеристики: не більше 4 квартир на поверсі, не більше 250 квартир в будинку, висота стель не менше 2,7 метра, консьєрж, власна керуюча компанія, безшумні ліфти, система контролю стану інженерних систем будівлі, закритий паркінг і більш одного машиномісця на квартиру. Особливі вимоги пред'являються і до місця розташування такого житла: 500-метрова доступність від великих транспортних магістралей або наявність рекреаційної зони в прямій візуальній доступності. Неприпустимо сусідство з промисловими зонами, залізницею, кладовищами.

Люкс

Кількість квартир в будинках класу «Люкс» обмежено 48-ма, а кількість житлових поверхів - 6. Мінімальна висота стель - 3 метри. Крім параметрів «Престижу», тут потрібна наявність системи кондиціонування повітря і системи «Розумний будинок». На дві квартири має бути не менше трьох машиномісць, а ліфт повинен зупинятися прямо в підземному паркінгу.

Пора перейти від теорії до практики і оцінити відомі мінські новобудови за новою класифікацією.

Мінські новобудови:

  • «Економ»: соціальні новобудови, ЖК «Скандинавія», будинок на вулиці Рафієв;
  • «Стандарт»: квартал «Зелений Бір», «Вівальді», міні-поліс «Каскад»;
  • «Комфорт»: «Парк Сіті», «Слов'янський квартал», «Маяк Мінська», «Червенський парк»;
  • «Престиж»: будинок «У Троїцького», будинок на проспекті Незалежності, 85б, будинок на вулиці Кисельова, «Парус»;
  • «Люкс» на ринку новобудов, якщо дотримуватися нової класифікації, взагалі відсутній.

Джерело: byrealty.by.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вінничина: цьогоріч на ...
Наступна новина: 10 найдорожчих іграшок за ...

КОМЕНТАРІ