Світлодіодні стрічки: основні переваги застосування

Світлодіодні стрічки: основні переваги застосування

05.04.17 21:18 0 1193

Сучасні світлодіодні стрічки мають широку популярність при оформленні дизайну приміщень і служать для підкреслення їх особливої індивідуальності.

стрічка rgb

Як правило, виріб надходить у продаж в стандартному вигляді - стрічка довжиною 5 метрів з різною кількістю окремих світлодіодів на поверхні. При необхідності відрізки з легкістю з'єднуються в більш довгу смужку або ріжуться на короткі частини, що відповідають габаритам майбутнього предмета освітлення або всієї кімнати. Тип в продажу - стрічка в згорнутому рулоні. Виріб буває як одноколірним, так і багатобарвним. Можливі варіанти також за яскравістю і споживаної потужності. Крім стрічки, необхідно підібрати відповідний блок живлення, який береться з невеликим запасом, а також контролер, якщо береться RGB варіант світлодіодної стрічки - для управління кольором і яскравістю купленого виробу.

В чому полягає процес монтажу світлодіодної стрічки

Зворотний бік світлодіодної стрічки обладнаний липкими складовими, на основі яких відбувається з'єднання з поверхнею. Однак, слід бути уважним і не поспішати з безпосередньою установкою, тому що повторно клейові мітки не використовуються. В першу чергу необхідно зібрати конструкцію освітлювального виробу, яка повинна відповідати габаритам поверхні:

  • проводиться вибір поверхні для монтажу світлодіодної стрічки - предмети меблів, стеля (в тому числі натяжна), стіни і підлога;
  • вимірюється довжина поверхні, на яку передбачається монтаж стрічки;
  • відміряється стрічка в точності з розміром поверхні - при необхідності відбувається її укорочення або нарощування за допомогою паяльника;
  • знежирення поверхні за допомогою розчинника для підвищення клейових властивостей світильника;
  • акуратне приклеювання світлодіодної стрічки.

Основні переваги використання світлодіодних стрічок

Для живлення деякі моделі світлодіодних стрічок мають в своєму комплекті всі необхідні пристосування. При їх відсутності необхідно докупити окремо блоки живлення 12в, які перетворять стандартну електричну енергію в необхідну з меншою напругою.

Перевагами використання світлодіодних стрічок в якості основного або додаткового джерела освітлення є їх мале споживання енергії, невисока вартість, легкість монтажу і збірки необхідної конструкції. З подібним заняттям під силу впоратися навіть людині, далекій від знань основ електрики.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 10 найдорожчих іграшок за ...
Наступна новина: Наиболее частые поломки ...

КОМЕНТАРІ