В Закарпатській області рекомендації комітетських слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні

В Закарпатській області рекомендації комітетських слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні

06.04.17 10:30 0 542
Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації інформує, що Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 22 лютого 2017 року схвалив Рекомендації комітетських слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні послуги, які містять пропозиції Кабінету Міністрів України, іншим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування,їх провідним асоціаціям, а також міжнародним донорським та експертним організаціям.

Участь у засіданні Комітету взяли представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, експертного середовища, а також Представництва Європейського Союзу в Україні та працюючих в Україні міжнародних донорських організацій.

В рамках обговорення Рекомендацій комітетських слухань особливу увагу учасники приділили питанню щодо створення органами влади інших, ніж центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), установ надання адміністративних послуг, зокрема, центрів обслуговування громадян «ГОТОВО».

У зв'язку з цим народні депутати України – члени Комітету підтвердили свою позицію щодо недопустимості створення інших, ніж ЦНАП, при органах місцевого самоврядування базового рівня (село, селище, місто) організацій для надання адміністративних послуг, що повністю узгоджується з чинним законодавством про адміністративні послуги. Комітет наголосив, що така діяльність загрожує зривом процесів децентралізації надання адміністративних послуг на користь територіальним громадам.

На думку учасників засідання Комітету, вказані питання можуть бути вирішені лише шляхом зосередження спільних зусиль всіх зацікавлених суб'єктів на тій чи іншій проблемі та здійсненні постійного моніторингу ситуації з метою не допущення відходу від задекларованих законодавчими актами України принципів розбудови системи надання адміністративних послуг.

У зв'язку з цим, Комітет рекомендує при прийнятті рішень стосовно організації надання адміністративних послуг дотримуватися положень Закону України «Про адміністративні послуги» як базового законодавчого акту, який визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. При цьому, особливу увагу звернути на положення частини першої статті 9 Закону, відповідно до якої адміністративні послуги надаються суб'єктами надання адміністративних послуг безпосередньо або через центри надання адміністративних послуг.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація департаменту ...
Наступна новина: Кардіоцентр у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ