На Вінниччині спостерігається пожвавлення ділової активності у сфері промисловості

На Вінниччині спостерігається пожвавлення ділової активності у сфері промисловості

06.04.17 13:42 0 461
Як повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, станом на 1 березня поточного року, у порівнянні з роком попереднім, в області рівень безробіття скоротився на 3 тисячі осіб. Більше того, підприємства активно починають набирати людей на роботу.

«Зрозуміло, що значна їх частина – це люди, які узаконюють трудові взаємовідносини, і це вже плюс. Та, разом з тим, ми бачимо певне пожвавлення ділової активності, в першу чергу - у сфері промисловості», - зауважив Валерій Коровій.

За його словами, нині обласна влада активно стимулює до розвитку окремі проекти, що реалізуються на території регіону. Так, за прогнозами, вже до кінця поточного року буде введена в дію друга черга проекту компанії «Барлінек», в результаті чого у Вінниці буде створено 300 робочих місць. Також цьогорічстартують роботи з втілення другої черги проекту компанії «Миронівський хлібопродукт».

«Реалізацію проекту почнуть з будівництва біогазового комплексу на 20 МВт, що дасть можливість максимально зняти дискусійні питання навколо екологічної складової. Безпосереднє ж втілення цього етапу проекту дозволить створити більше 3 тисяч нових робочих місць у південно-східній частині Вінницької області. А це сприятиме дуже потужному розвитку цієї території», - переконаний Валерій Коровій.

Більше того, зазначив голова облдержадміністрації, готується підписання угоди з окремими компаніями у сфері машинобудування, що також забезпечить створення до 3 тисяч нових робочих місць для мешканців Вінниці. Особливість жецього проекту полягатиме в тому, що нове виробництво дозволить на 80 % працевлаштувати низькокваліфіковану робочу силу з гідною оплатою праці.

Не менш амбітні плани пов'язує обласна влада і з будівництвом на Вінниччині сонячних електростанцій, роботи зі зведення яких здійснюватиме компанія із Саудівської Аравії.«Реалізація цього проекту дасть можливість вкласти в енергетику до 50 млн. євро. Але й на за рахунок того, що ми створили прозорі умови тамінімізували певні адміністративні бар'єри, Вінницька область виробляє 20 % сонячної електроенергії в Україні», - підкреслив керівник ОДА.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 6 квітня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ