На Вінничині Андрій Гижко взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого приміщення школи,що у селі Уланів Хмільницького району (+фото)

На Вінничині Андрій Гижко взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого приміщення школи,що у селі Уланів Хмільницького району (+фото)

06.04.17 13:18 0 541
У с.Уланів Хмільницького району 4 квітня відбулося урочисте відкриття реконструйованого приміщення ЗШ І-ІІІ ступенів .

У заході взяли участь перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, депутат Вінницької обласної ради Олександр Крученюк, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, представники Хмільницької райдержадміністрації і районної ради, духовенство, вчителі, батьки та діти.

На початку урочистостей гостям було вручено запашний коровай з рушником.

«Це дуже благодатний і радісний момент, коли відкривається щось нове, коли з'являються нові бажання, нове натхнення і можливості. Я добре пам'ятаю проблеми цієї школи, коли дітки початкових класів змушені були бігати за 700м аби похарчуватися, а дехто взагалі не міг відвідувати школу. Але усі негаразди і проблеми нам вдалось вирішити завдяки спільній роботі депутатського корпусу, місцевої і обласної влади. Адже на відбудову цієї школи було залучено майже 7 мільйонів гривень. І ми стоїмо перед новим приміщенням. Тепер школярі Уланівської школи будуть знаходити нових друзів, отримувати нові знання за новими партами у відремонтованому приміщенні. Бажаю всім миру, радості і добра», - відзначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич також привітали уланівчан з важливою подією в житті громади та вручили Почесні грамоти райдержадміністрації і районної ради особам, які долучилися до проведення будівельних робіт і подарунок для школи – принтер.

Потім відбулася концертна програма за участю вихованців школи, символічна передача ключа від школи директору закладу та традиційне перерізання червоної стрічки.

Отець Ярослав Микитин, настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ в с.Уланів, освятив будівлю і подарував для школи ікону Божої Матері.

Мешканці та гості оглянули класи в оновленому приміщенні.

По закінченні урочистостей та екскурсії школою гості висадили туї та ялину біля пам'ятника Тарасу Шевченку, що в Уланові.

Довідково. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Уланів є базовим навчальним закладом відповідного освітнього округу. У зв'язку із оптимізацією системи освіти району відбулося розширення зони обслуговування Уланівської школи. Тут навчаються діти із 8 навколишніх сіл. Останнім часом кількість навчальних приміщень виявилася недостатньою для організації навчально-виховного процесу. У зв'язку з цим довелося частину класів початкової ланки перевести до Уланівського дошкільного навчального закладу. Така ситуація ускладнила процес адаптації школярів початкових класів в основній школі.

Також постала проблема організації харчування дітей 2-4 класів, яким необхідно було долати відстань в 700 метрів до шкільної їдальні від дошкільного закладу. Щоденний дворазовий перехід 80-ти учнів зумовлював збільшення кількості дітей, які хворіли на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання.

У зв'язку з тим, що шлях дітей пролягає поряд з дорогою з досить інтенсивним рухом, постійно існувала загроза здоров'ю та життю дітей по дорозі до їдальні.

З метою усунення вищезазначених проблем в організації навчально-виховного процесу постало питання про проведення реконструкції приміщення № 1 Уланівської школи.

Протягом 2014-2015 років відділом освіти Хмільницької районної державної адміністрації було замовлено та розроблено проектно-кошторисну документацію по об'єкту будівництва «Реконструкція ЗШ І-ІІІ ступенів приміщення №1 по вул.Леніна,12 с.Уланів Хмільницького району, Вінницької області».

Вартість будівельно-монтажних робіт відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації становила 7 923.200 грн.. Кошти в районному бюджеті на такий обсяг робіт не були передбачені, тому вищезгаданий проект був поданий на конкурсну комісію з підготовки оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Станом на 4 березня 2015 року у відділ освіти надійшло повідомлення про розгляд проектної документації щодо до об'єктів будівництва, які можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015-2016 роках. Відділом освіти були прийняті термінові дії щодо приведення проектно-кошторисної документації у відповідність до стану цін 2015 року. Вартість проектно-вишукувальних робіт, отримання висновків, погоджень обійшлась районному бюджету в 76 689 грн..

На підставі постанови КМУ від 17 липня 2015 року №766-Р «Про затвердження переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку». В результаті чого передбачено виділення коштів на виконання вищезгаданих робіт. Замовником будівництва був департамент будівництва містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації. Вкінці 2015 року були розпочаті будівельно-монтажні роботи по цьому об'єкту будівництва відповідно до заключеного договору.

Загальна вартість робіт відповідно до договору підряду становила 6927,300 грн. Також дольова участь з бюджету району становила 732 040 грн. Протягом 2016-2017 років підрядною організацією проведено заміну дерев'яних віконних блоків на металопластикові; перекрито дах; проведено реконструкцію міжповерхового перекриття заміною дерев»яного на залізобетонне; утеплено стіни та перекриття мінеральною ватою та оздоблено декоративною штукатуркою; добудовано внутрішні санвузли та виконано внутрішнє оздоблення стін; проведено внутрішні мережі опалення та водопостачання, а також зовнішні мережі водопостачання та каналізації, облаштовано підлоги; проведено внутрішнє опорядження приміщень.

При проведенні реконструкції застосовано новітні технології та сучасні матеріали.

За кошти районного бюджету придбано шкільні меблі для початкової школи на суму 194 915 грн. За кошти державного бюджету закуплено обладнання для кабінету фізики на суму 232 675 грн.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У тернопільському ...

КОМЕНТАРІ