Школярі Шаргородського району долучились до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках»

Школярі Шаргородського району долучились до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках»

06.04.17 11:06 0 475
В рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках» в Шаргородському районі проводяться роботи з відновлення та примноження лісових багатств.

Учні та вчителі Зведенівської СЗШ І-ІІІ ст. свій вільний час приділяють турботі про насадження нових лісів – легенів нашої планети. Тому на базі даної школи було створено шкільне об'єднання «Лісова варта». Нині воно налічує у своєму складі 85 працьовитих учнів. Це юнаки та дівчата 5-11 класів, які в майбутньому мріють стати лісівниками. Дане шкільне лісництво з 2009 року очолює керівник гурткової роботи, учитель трудового навчання Григорій Слободяник .

Школярі з любов'ю насаджують дерева, ведуть облік рослин і тварин, беруть їх під свою охорону, виготовляють і розвішують шпаківні та годівниці для птахів, влаштовують підгодівлю тварин взимку, проводять дослідницьку роботу.

Особливу увагу шкільне лісництво Зведенівської СЗШ І-ІІІ ст. - «Лісова варта», приділяє насадженню лісів в період із 21 березня по 16 квітня, це часові рамки проведення Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках».

Адже на сьогодення потрібно встигнути провести чималу роботу щодо відновлення лісових насаджень на площі 63,9 гектара, де було проведено порубку дерев та створити нові насадження.

Тому 4 квітня поточного року, в період проведення Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках», учасники шкільного лісництва разом з працівниками ДП «Могилів-Подільського держлісгоспу» - директором В.Іщуком, лісничим Джуринського лісництва І.Нєстєровим запросили взяти участь в даній акції голову районної державної адміністрації К.Кедик, голову районної ради М.Попова, заступника голови районної ради В.Федоришина та начальника відділу освіти райдержадміністрації В.Кутніка.

Учасники Акції в цей день на виділеній площі - близько гектара, висадили 4 тисячі саджанців дуба звичайного та тисячу саджанців горіха чорного.

Підводячи підсумки роботи, голова районної державної адміністрації К.Кедик щиро подякувала юним майбутнім лісівникам за активну участь у природоохоронній роботі щодо збереження та поповнення лісового фонду Шаргородщини та зазначила, що їй приємно було попрацювати з учнівською молоддю та відчути і побачити у молодого покоління велике бажання долучатися до благородної справи – створення зелених насаджень нашого краю.

Вирощені руками юних лісівників лісові масиви, в майбутньому, прикрашатимуть довкілля Шаргородщини на довгі роки.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ